Høsttur i skiløypenes område

Fellestur

Dato
9. september 2018 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!
På Hedmarksvidda er inntrykket av vinter og sommer så ulikt, og det er artig lokalkunnskap å ha gått i samme område med både skisko og tursko. Denne runden på 12,5 km krysser skiløypene titt og ofte. Underlaget er sti, grus, gress og lemmer. Godt skotøy er nødvendig, bør helst tåle litt fukt.  Varighet ca. 4 1/2 time.
Vi går fra St.Olav og inn på skiløypa til Krakholen og følger blåmerket sti videre på litt fuktig parti mot Stensetra. Her går vi over gammel slåtteeng og opp på Gråberget med utsikt ned til Fura og «uværsløypa». Turen fortsetter ned til kryssing av skiløypa og videre over Hestfjellet på kjempefin sti. Vi går på lemmer over myrene før stigning opp mot Kollmyrkampen og krysser skiløypa 100 meter fra «perleporten». Her er det utsikt til Svaenlia. Fram til Appelsinhaugen krysser vi to skiløyper på Stenfjellet og følger så blåmerket sti som krysser lysløypa på vei opp til Stenfjellhytta. Tilbake til St. Olav går vi lysløypa ned til Måsetra og skiløypa nordover.
Bli med på en artig tur på Hedmarksvidda!
Frammøte: St. Olav kl. 11.00. Ca. 7 km å kjøre innover forbi Gåsbu. NB! bomveg
Turleder: Bente Langøigjelten, tlf. 900 78 873

Høsttur i skiløypenes område

På Hedmarksvidda er inntrykket av vinter og sommer så ulikt, og det er artig lokalkunnskap å ha gått i samme område med både skisko og tursko. Denne runden på 12,5 ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Bente Sund Langøigjelten