Barnas Turlag: Tur til Gjetholen

Fellestur

Dato
15. september 2018 kl. 11:00 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Utgangspunktet for turen blir vegenden på Gjetholen seter. Vi følger merket sti som går på utsiden av setervollen og opp til toppen. Gjetholen er Løtens høyeste punkt på 852 meter over havet. På vegen opp går en igjennom administrativt fredet skog, og en kan føle den trolske stemningen bare gamle grantrær kan gi. Underveis kan vi lese om det som har skjedd her i tidligere tider for på toppen av Gjetholen samlet trollfolket seg til heksesabbater! Vi går til utkikkstårnet på toppen av Gjetholen. Her er det muligheter for å  spise matpakke i eller utenfor varmestua.

Frammøte: Parkeringen ved Gjetholen (Gitvola på kartet) klokka 11.00. Kjør østre fjellveg som tar av rv. 3/25 ved Ebru (bomveg), skiltet "Fuglehundsenter, DEPOT Løten, Nordhue". Etter 14 km kommer en til Øisætra, der vegen deler seg. Følg vegen skiltet Støregarden/ Gitvolsvegen og kjør denne rett fram helt til Gjetholen seter. Eventuelt kjør om Budor og ned til Øisætra og videre til Gjetholen.

Varighet: ca 2 ½ time, ca 4,8 km tur/retur

Turledere: Terje Evensen, tlf 416 79 751 og Ola Johan Rogstad, tlf  911 27 566

Barnas Turlag: Tur til Gjetholen

Utgangspunktet for turen blir vegenden på Gjetholen seter. Vi følger merket sti som går på utsiden av setervollen og opp til toppen. Gjetholen er Løtens høyeste punkt på 852 meter ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Terje Evensen
  • Ola Johan Rogstad