Fløterhistorie i Romedal allmenning: fra Malungen til Målåvasshytta

Fellestur

Dato
19. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

På denne turen får du med deg mye gammel fløterhistorie fra Romedal allmenning. Vi følger Rondanestien langs Fallåa som ble ansett for å være ei krevende fløterelv. I Styggfossen satte tømmeret seg ofte fast, og det kunne oppstå livstruende situasjoner for fløterne, så til slutt ble det bygd ei tømmerrenne utenom fossen og ned til vegen. Deler av denne renna er fortsatt intakt og godt synlig. Vi passerer Fløtdamkoia, som ble bygd for skogsarbeidere i 1951, men som nå er en av HHTs ubetjente hytter. Videre langs stien ligger Ørdderstenen, et svært enkelt hvilested for skogsarbeidere. Vi ender ved Målåvasshytta, den eneste tårnkoia i allmenningen. Her snur vi og går samme rute tilbake, men fra Renndammen tar vi stien på nordsida av Fallåa. Herfra er det god utsikt over Styggfossen som er et spektakulært syn, særlig ved stor vannføring.
Lengde ca. 13 km tur/retur. En god del stigning. Varighet ca. 5 timer. Ta med niste og termos. Det kan være bløte partier, så ta gode sko.
Frammøte: P-plass litt sør for Malungen gjestegård (der Rondanestien krysser riksvegen) kl. 10.00
Turleder: Aud Norstad, tlf. 992 59 904
 

Fløterhistorie i Romedal allmenning: fra Malungen til Målåvasshytta

På denne turen får du med deg mye gammel fløterhistorie fra Romedal allmenning. Vi følger Rondanestien langs Fallåa som ble ansett for å være ei krevende fløterelv. I Styggfossen satte ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Kjell Vidar Holen