10-torpsrunden på Grue Finnskog

Fellestur

Dato
2. juni 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Finnskogen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi blir med DNT Finnskogen på deres tur med Stein Briskerud som lokalkjent guide. Dette er en spennende vandring gjennom Finnskogens natur- og kulturlandskap. Turen starter ved Bjørsjøtorpet og er en 12 km lang rundtur forbi 10 torp, alle med skogfinsk tilknytning. På noen av torpene er det bare rester igjen, mens andre fortsatt er i bruk. Hytjanstorpet er et av svært få som fortsatt drives på gammelt vis med ljåslått og høyhesjing. Denne driftsformen har bevart en unik flora med flere planter som ellers er truet av utryddelse.
Vi følger stort sett gamle skogstier, men det kan være våte partier noen steder. Varighet ca. 5 timer. Husk niste og drikke.
Pris: Hvis du ikke er DNT-medlem, må du betale kr 50 til DNT Finnskogen ved frammøte. Gratis for medlemmer.
Påmelding: Innen 29. mai via HHTs nettsider. HHT organiserer samkjøring fra Hamar.
Frammøte: Shellstasjonen på Namnå kl. 10.00 (vi beregner minst 75 minutter fra Hamar). Vi kjører i følge de siste 14 km videre til Bjørsjøtorpet. NB! Bomveg kr 20 (kun mynter)
Turleder fra DNT Finnskogen: Knut Sandberg

 

10-torpsrunden på Grue Finnskog

Vi blir med DNT Finnskogen på deres tur med Stein Briskerud som lokalkjent guide. Dette er en spennende vandring gjennom Finnskogens natur- og kulturlandskap. Turen starter ved Bjørsjøtorpet og er ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Knut Sandberg