Tirsdagstrampen: Kirkerunden – langs gårdsveger og åkerkanter med oldtidshistorie sentralt i Løten

Fellestur

Dato
14. mai kl. 18:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)

Frammøte: Lund skole, merket fra rv 25 kl. 18.30
Turleder: Jan Johnsrud, tlf. 930 43 577

Turen går fra Lund skole, forbi Løiten Brænderi og Løten mølle, på smale gardsveger som bukter seg gjennom åkerlandet og langs oppgåtte tråkk fram til Steinringen på Veen. Steinringen er en av Løtens mest særegne og sjeldne kulturminner og består av sju store steiner som er stilt i en sirkel. Steinringen kan ha vært en form for tingsted eller rettersted hvor det ble avsagt dommer. Kanskje var de også et sted for bønn til datidens guder og ulike seremonier.  En antar at steinringen er fra folkevandringstiden, 400-600 år e.Kr.

Vil du bli kjent med turmuligheten i Løten kommune, skal du bli med Tirsdagstrampen på tur! Turene går som navnet sier på tirsdager – alltid kl. 18.30, men fra ulike frammøtesteder i Løten. Hver tur har med en kjentmann som forteller om kulturminner og steder man passerer. Lengden er ca. 5 km om ikke annet er oppgitt. Tempoet vil bli avpasset slik at alle kan delta. Ta med termos og «biteti», vi legger alltid inn ei pause underveis. Siden starten i 1990 og til årets sesongstart har det vært hele 346 «tirsdagstramper»! Vel møtt – bli med på tur i Løtens vakre natur! Spørsmål rettes til oppgitt turleder.
Start kl. 18.30 – presis!
 

Tirsdagstrampen: Kirkerunden – langs gårdsveger og åkerkanter med oldtidshistorie sentralt i Løten

Frammøte: Lund skole, merket fra rv 25 kl. 18.30 Turleder: Jan Johnsrud, tlf. 930 43 577 Turen går fra Lund skole, forbi Løiten Brænderi og Løten mølle, på smale gardsveger ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Jan Johnsrud