Skredkurs i Jotunheimen

Kurs

Fra dato
14. februar kl. 20:00
Til dato
17. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Er du interessert i fjellsport og ferdes mye i vinterfjellet? Kanskje er du også turleder eller ønsker å bli det? Her har vi et tilbud for deg som ønsker å bli tryggere i din ferdsel; både om det er på lange turer i vinterfjellet eller bratte toppturer.
Fjellsportgruppa i HHT inviterer til grunnkurs skred. Vi viser til DNTs kursstige for skredutdanning og ber dere lese denne.
Kurset vil gå over tre dager hvor mesteparten av tiden brukes ute med naturen som læringsarena. Det vil bli gitt tilbud i både alpin og nordisk retning ut i fra deltagernes ønsker. Det meste av fagstoffet er felles. Skillet går grovt sett på hvorvidt man beveger seg i terreng brattere enn 30 grader eller ikke. I den nordiske retningen vil fokus blant annet være å unngå skredutsatt terreng – og hvordan man kan lese det. I den alpine retningen oppholder man seg i skredutsatt terreng.
HHT har bestilt hytter på Bessheim Fjellstue. Du må selv ordne med frokost og niste/formiddagsmat alle dager pluss middag fredag kveld (måltider kan kjøpes inne på turisthytta eller lages selv i overnattingshyttene). Vi legger opp til felles middag inne på fjellstua lørdag kveld.
Utstyr: Fjellski med stålkanter og feller eller randoneeutstyr. Husk også skikkelig vinterutrustning, inkludert liggeunderlag og bivuakksekk. Du trenger også: speilkompass med clinometer (for å måle helningsvinkel), spade, søkestang og skredsøker. Skredsøker og søkestang kan lånes av HHT.
Kursstart fredag klokka 09.00 på Bessheim. Hjemreise søndag ca. klokka 16.00
Påmelding: Innen 2. februar via HHTs nettsider
Pris: Deltakeravgift kr 2000,- for DNT-medlem/kr 2800 for ikke-medlem. I tillegg kommer mat og opphold på Bessheim Fjellstue som hver enkelt betaler direkte. Påmeldingen er bindende
Frammøte: Bessheim torsdag kveld
Kontaktpersoner fra HHT: Per Bergsvein Støen, tlf. 915 83 114 og Thomas Pedersen, tlf.  911 86 726

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Skredkurs i Jotunheimen

Er du interessert i fjellsport og ferdes mye i vinterfjellet? Kanskje er du også turleder eller ønsker å bli det? Her har vi et tilbud for deg som ønsker å ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Per Bergsvein Støen
  • Thomas Pedersen