På ski fra Gudbrandsdalen til Østerdalen: Otta-Alvdal

Fellestur

Fra dato
21. mars kl. 11:30
Til dato
24. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte-Tur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med - opplev både Rondane og Alvdal vestfjell i vinterprakt på en og samme tur! Vi inviterer til en klassiker av en skitur hvor vi går gjennom Rondane og Alvdal vestfjell, fra vest til øst. Vi tilbyr en «grønn tur» hvor dere kan benytte tog både til og fra turen.
Ruta går fra Mysuseter til Bjørnhollia, hvor vi overnatter (selvbetjent, den betjente hytta er stengt på dette tidspunktet). Neste dag går vi ut Musvolddalen, over Atnsjøen og til Breisjøseter (betjent hytte). Her blir vi to netter og får med oss en flott dagstur i området. I stedet for vanlig middag lørdag kveld har vi bestilt gourmetmåltidet «Matopplevelse med 7 retter», et tilbud Breisjøseter gir til grupper. Siste dag går vi til Sølnsætra hvor vi blir hentet med taxi og kjørt til Alvdal stasjon. Der er det togforbindelse både sør- og nordover. Total turlengde ca. 70 km. 
Vi tilpasser rute og overnattinger til snø og værforhold. Ved dårlig vær kan det være aktuelt å overnatte på Rondvassbu for så å gå videre til Bjørnhollia neste dag og til Breisjøseter den tredje. Da faller dagsturen rundt Breisjøseter bort, men vi rekker uansett middagen lørdag kveld.
Kart: Turkart Rondane sør og Topo-kart Alvdal vestfjell (begge 1:50 000 fra Nordeca)
Utstyr: Ski med stålkanter og ellers god vinterutrustning. Vi viser til DNTs nettside med anbefalt pakkeliste for vintertur. Ta også med hodelykt, sovepose/lakenpose og liggeunderlag.
Påmelding: Innen 7. mars til HHT via våre nettsider
Pris: Kr 1250,- for DNT-medlem/kr 1750,- for ikke-medlem. Begge drosjene er inkludert i prisen, men annen reise samt mat og opphold på hyttene kommer i tillegg.
Frammøte: Otta stasjon kl. 12.30. Tog ankommer sørfra kl. 11.29 og nordfra 11.26. Felles drosje til Mysuseter hvor skituren starter.
Turledere: Tore Leirvik, tlf.  995 16 801 og Per Bergsvein Støen, tlf. 915 83 114

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

På ski fra Gudbrandsdalen til Østerdalen: Otta-Alvdal

Bli med - opplev både Rondane og Alvdal vestfjell i vinterprakt på en og samme tur! Vi inviterer til en klassiker av en skitur hvor vi går gjennom Rondane og ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Per Bergsvein Støen
  • Tore Leirvik