Barnas Turlag til Turtagrø med topptur på Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden

Fellestur

Fra dato
15. august 2019 kl. 18:00
Til dato
18. august 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turtagrø ligger spektakulært til i den fineste delen av Jotunheimen med vakre fjell på alle kanter. Turen i 2019 går over 3 hele dager med gode muligheter for å nå toppen av to av de spektakulære fjellene rundt Turtagrø. Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden er topper over 2000 meter, begge toppene er lett tilgjengelig noe som gjør dem godt egnet for topptur med Barnas Turlag. Under årets topptur camp kan vi lokke med ekte tinderangling og bading i en av de fineste kulpene i Jotunheimen. 

Vi møtes på Turtagrø på torsdag ettermiddag/kveld, og overnatter der i hytta eller i telt. Det er opp til hver enkelt familie. 

Fredag blir det tidlig avmarsj og målet er å nå toppen av Dyrhaugstinden etter en vakker oppstigning langs Dyrhaugsryggen. Utsikten fra toppen er fantastisk med mulighet for å se Store Skagastølstind og Ringstindene. Etter turen kjører vi sammen bort fjellveien mot Øvre Årdal, hvor vi etablerer camp ikke langt fra bilene. Vi tilbereder alle måltider selv i camp.

På lørdag bestiger vi Nordre Skagastølstind, et fjell som er en del av den kjente Skagastølstraversen. Når vi kommer ned lager vi mat ute mens vi nyter følelsen av en lang dag i fjellet.

Søndag pakker vi sammen, og de som ønsker det kan bli med ned til Fortun hvor vi går opp til Fuglesteg, hvor vi spiser matpakke og kjøper vafler for de som ønsker det. Turen opp til Fuglesteg er en lett tur som passer fint som avslutningsdag på en fin helg i fjellet.

Ved dårlig værmelding og sikkerhetsmessige hensyn, vil turen kunne flyttes til et annet fjellområde senest en uke før planlagt tur.

Pris: Kr. 300,- for DNT-medlem / kr. 600,- for ikke-medlem (gjelder både barn og voksne). Barnet må være medlem i Barnas Turlag. Vi har på denne turen ingen pris knyttet til opphold på hytte. NB! For de som ønsker å overnatte første natt i hytta, så er det lurt å bestille rom tidlig.

For hvem: Passer for barn fra 9 år og oppover. Turen er overkommelig for 8-åringer, men det er en fordel å ha vært litt på tur før. Sammen med andre turbarn holder imidlertid motivasjonen lenger enn vanlig.

Ta med: Er man (u)heldig kan det snø i Jotunheimen midt på sommeren, så ta med varmt tøy i tillegg til regntøy. På topptur må man være kledd etter forholdene og selv om det ser sommer kan det bety heldekkende bukse, jakke, lue og votter. I tillegg er det nødvendig med gode solbriller og solkrem. Godt skotøy er en forutsetning. Vi skal telte på høyfjellet hele helgen, så fjelltelt anbefales.

Påmelding: Maks 40 personer totalt. Kreves medlemskap i Barnas Turlag.

Påmeldingsfrist: 20.juli

Turleder: Kjetil Kjærnes, tlf. 905 13 361, Ingunn Nordal Sørum, tlf 905 79 113 og Leif Grande, tlf 932 46 095.

Barnas Turlag til Turtagrø med topptur på Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden

Turtagrø ligger spektakulært til i den fineste delen av Jotunheimen med vakre fjell på alle kanter. Turen i 2019 går over 3 hele dager med gode muligheter for å nå toppen ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Leif Grande
  • Kjetil Kjærnes