Dagskurs skred nordisk for ungdom

Kurs

Dato
30. mars 2019 kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette kurset er for aldersgruppa 13-26 år.

DNT ung Hedemarken inviterer til dagskurs skred nordisk for ungdom i alderen 13-26 år for økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset skal gi deltakerne et innblikk i under hvilke forhold, hvor og hvordan det løsner skred. Kurset gir videre en innføring i turplanlegging og orientering i vinterfjellet, med fokus på nordisk ferdsel og bruk av skredvarsel. Målet er å gi deltagerne kompetanse til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader og enkle tiltak for hvordan man kan omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.            

Vi starter kl 09.00 med en kort innføring i skredlære og turplanlegging innendørs på Budor Gjestegård, før vi spiser suppe med brød til lunsj innendørs. Deretter går vi ut i området ved alpinanlegget på Budor hvor vi man gjennomfører den praktiske delen av dagskurset. Kurset avsluttes med en kort kursevaluering.

Antall plasser: 10

Utstyr: Liggeunderlag, varmt drikke på termos, ei matpakke til ettermiddagen og vinterklær tas med av den enkelte deltager. Fjellski, randoneeski eller vanlige langrennski og staver må alle ha med.

HHT stiller med grunnleggende førstehjelpsutstyr, sender/mottaker, vindsekker, spader og søkestenger.

Aldersgruppe: 13-26 år.

Pris: 200,- for DNT-medlem/ 300,- for ikke-medlem (betaling ved påmelding).

Tidspunkt: Lørdag 30. mars kl 0900-1600.

Sted: Budor

Kursinstruktør: Hans Petter Håkonsen.

Kontaktperson: Knut Einar Nordhagen, tlf 977 80 304.

Dagskurs skred nordisk for ungdom

Dette kurset er for aldersgruppa 13-26 år. DNT ung Hedemarken inviterer til dagskurs skred nordisk for ungdom i alderen 13-26 år for økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no