Bygdin rundt

Fellestur

Fra dato
27. august kl. 12:00
Til dato
30. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hytte-Tur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Lyst til å oppleve en mer ukjent del av Jotunheimen? Da blir du med Bygdin rundt, en 4-dagers rundtur sør i Jotunheimen. Mens folk går i kø de kjente rutene lenger nord, kan vi særlig på sørsida av Bygdin være nesten alene. Her har du også turens mest krevende terreng med noe stein og enkelte bratte partier. Vår rute går fra østenden av Bygdin til Torfinnsbu, videre om Fondsbu og Yksendalsbu tilbake til Bygdin. Turen byr på både utsikt til og nærkontakt med innsjøen Bygdin mye av tida. På sørsida har du grønne og frodige Yksndalen, og den siste dagen har du flott utsikt der du går på ryggen mellom Olefjorden og Bygdin. Overnatting på to selvbetjente og en betjent DNT-hytte. Dagsmarsjer fra 4-8 timer.

Dag 1: Bygdin – Torfinnsbu (selvbetjent), flat og lett tur, 14 km, 4 timer
Dag 2: Torfinnsbu – Fondsbu (betjent), 20 km, 8 timer
Dag 3: Fondsbu – Yksendalsbu (selvbetjent), 16 km, 7 timer. Første halvdel av ruta er steinete. Elva i Vølodalen steingås.
Dag 4: Yksendalsbu – Bygdin, 20 km, 7 timer. Ruta følger ryggen mellom Olefjorden og Bygdin med flott utsikt. Noen bratte partier.
Kart: Turkart Vang i Valdres 1:50 000
Påmelding: Innen 12. august til HHT via våre nettsider. Maks antall 12 personer
Deltageravgift: Kr 1300,-for DNT-medlem/kr 1700,- for ikke-medlem. Dette inkluderer overnatting og alle måltider på Fondsbu (HHT har bestilt plass), men opphold på de selvbetjente hyttene og reise kommer i tillegg.
Frammøte: P-plass ved Bygdin 27. aug. kl. 12.00. HHT vil være behjelpelig med samkjøring
Turledere: Kari L. Austlid, 975 71 273 tlf. og Kjell Vidar Holen, tlf. 994 91 179

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: https://www.hht.no/vilkaar/

Bygdin rundt

Lyst til å oppleve en mer ukjent del av Jotunheimen? Da blir du med Bygdin rundt, en 4-dagers rundtur sør i Jotunheimen. Mens folk går i kø de kjente rutene ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Kjell Vidar Holen
  • Kari Landheim Austlid