Med lette steg i fjellet - Jotunheimen på tvers

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 10:00
Til dato
9. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Løpetur, Løping, Turkatalog2020, Fjelløping, Turkatalog2020_Løpetur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Løping blir mer og mer populært, også i fjellet. Vi krysser Jotunheimen fra vest til øst på tre dager! Det betyr doble dagsmarsjdistanser og en blanding av løping og gange. Vi starter på Turtagrø fredag morgen med lett sekk på ryggen og gode løpesko på beina og avslutter forhåpentligvis glade og fornøyde på Gjendesheim søndag kveld. For å greie dette på tre dager må vi ha doble dagsmarsjdistanser (en dag på en distanse som normalt er stipulert til to dager når man går) og et tempo tilsvarende løping blandet med gåing.

Ruteplan:
Dag 1: Turtagrø – Fannaråkhytta – Skogadalsbøen (betjent hytte)
Dag 2: Skogadalsbøen – Olavsbu – Gjendebu (betjent hytte)
Dag 3: Gjendebu – Memurubu via Bukkelægeret – Gjendesheim via Besseggen

Utstyr: Lett, god sekk med drikkesystem. Gode terrengsko og klær egnet for løping, lett regnjakke, ullsokker, tørt skift til bruk på hyttene. Toalettsaker og lakenpose.

Kart: Turkartene Jotunheimen vest og Jotunheimen øst fra Nordeca, 1:50 000

Påmelding: Innen 20. juli til HHT via våre nettsider. Maks 12 deltakere
Frammøte: Turtagrø fredag morgen ca. kl. 10.
Transport: Du kan kjøre til Lom tidlig fredag morgen og ta buss derfra kl. 8.25, den ankommer Turtagrø 10.10. Retur søndag fra Gjendesheim med buss kl. 17.50 til Lom. Eller du kan komme til Turtagrø med tog og buss dagen før og overnatte. Tilbake blir det enten samme buss til Lom eller buss fra Gjendesheim kl. 17.30 om Fagernes til Oslo. HHT vil være behjelpelig med å organisere samkjøring om det er praktisk.
Pris: Kr 800,- for DNT-medlem/kr 1200,- for ikke-medlem. Reise og opphold på hyttene (overnatting og mat) kommer i tillegg. 
Turledere: Thomas Pedersen, tlf. 911 86 726 og Jo Reistad

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Med lette steg i fjellet - Jotunheimen på tvers

Løping blir mer og mer populært, også i fjellet. Vi krysser Jotunheimen fra vest til øst på tre dager! Det betyr doble dagsmarsjdistanser og en blanding av løping og gange. ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Jo Reistad
  • Thomas Pedersen