Tinderangling Svellnosbreen rundt

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 18:00
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Svellnosbreen rundt er en fantastisk travers blant Jotunheimens høyeste topper. Vi bestiger hele elleve 2000-meters topper med primærfaktor (p.f.) > 10 m hvor fire av toppene er over 2300 moh med p.f > 50 m og er avhengige av tau og klatreutstyr. Ruta er ikke mye brukt, så her går vi garantert ikke i kø! Det er en forutsetning med godt vær for at turen skal bli gjennomført.

Ruteplan: Vi starter fra Spiterstulen fredag ettermiddag og følger DNT-ruta opp til Galdhøpiggen via Svellnose (2272 moh) og Keilhaus topp (2355 moh). Her på toppen av Norge legger vi oss til under åpen himmel og nyter forhåpentligvis en flott solnedgang før en god natts søvn.
Lørdag morgen starter vi på den spektakulære traversen rundt Svellnosbreen motsols, hvor vi blant annet skal over Storjuvtinden (2344 moh) og Tverråtindan (2309 moh). Dette er en drøy dagsmarsj på rundt 10-12 timer før vi er tilbake på Spiterstulen. Etter turen satser vi på middag inne på hytta. Turen avsluttes om kvelden, men du kan selvsagt bli ei natt til om du vil. 
Overnatting: Du velger selv om du vil telte eller sove innendørs på Spiterstulen. Event. bestilling av seng må du gjøre selv.
Utstyr: Gode fjellsko, klatresele, taubrems, 2 skrukarabiner, 60 cm slynge, 5mm prusik snøre (klemknute), hjelm, vindsekk, liggeunderlag og sovepose. Lue, votter, ull- og vindtette klær hører alltid med.
Vanskelighetsgrad: Ekstra krevende. Turen krever at du mestrer høyder og bratt terreng. Du må også ha klatret før, så du føler deg trygg i bruk av klatreutstyr.
Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 800,- for ikke-medlem. I tillegg kommer reise, mat og event. overnatting på Spiterstulen + bomvei inn og parkering (betales direkte på hytta).
Påmelding: Innen 1. august til HHT via våre nettsider. Maks 6 deltakere
Frammøte: Spiterstulen fredag 14. august kl. 18.00
Turledere: Thomas Pedersen, tlf. 911 86 726 og Jon Simensen, tlf. 934 66 630

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: https://www.hht.no/vilkaar/

 

 

Tinderangling Svellnosbreen rundt

Svellnosbreen rundt er en fantastisk travers blant Jotunheimens høyeste topper. Vi bestiger hele elleve 2000-meters topper med primærfaktor (p.f.) > 10 m hvor fire av toppene er over 2300 moh ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Simensen
  • Thomas Pedersen