Budor-Savalsætra-Budor

Fellestur

Dato
5. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi er nå pålagt å ha påmelding på alle turer, dette pga. behovet for sporbarhet av smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen. Under turen må alle (med unntak av de som bor i samme husstand) holde minst 1 meters avstand. Det er viktig at alle som deltar på fellestur, har god allmenntilstand og føler seg friske.

Dette er en tur med mye kulturhistorie og flott utsikt. Vi følger Rondanestien fra Budor (625 moh) til Savalsætra. Vi starter gjennom glissen, gammel furuskog til Klekkefjellet på 670 moh.  med utsikt over store deler av søndre Hedmarksvidda. På tur østover passerer vi gjennom Klekkefjellet naturreservat og senere langs en gammel kløvsti der det er anlagt kultursti med informasjon om ulike temaer, bl.a. jernutvinning. Det går jevnt nedover på god sti og veg ned til Savalsætra som er HHT sin nye ubetjente hytte med en kjempefin utsikt. Her blir det rast enten i oppvarmet hytte eller bål ute alt etter været. Vi går samme vei tilbake til Budor. Total lengde ca. 18 km, antatt tid rundt 6-6 1/2 timer inkludert rast.
Frammøte: Budor Gjestegård kl. 11.00
Turledere: Terje Evensen, tlf. 416 79 751 og Stine Raustøl

Budor-Savalsætra-Budor

Vi er nå pålagt å ha påmelding på alle turer, dette pga. behovet for sporbarhet av smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen. Under turen må alle (med unntak ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Terje Evensen