Tirsdagstrampen: Fra åsted til rettersted, tur på Taigaen i Svartbekkens fotspor

Fellestur

Dato
4. mai kl. 18:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Rundtur i turområdet Taigaen som har fått sitt navn etter Rolf Jacobsens dikt «Tanker ved Ånestadkrysset». For her begynner virkelig taigaen, barskogbeltet som strekker seg østover og faktisk ikke stopper før det når Stillehavets bølger. Vi går til minnestøtta over Even Nielsen Dælien som ble myrdet av Kristoffer Svartbekken i 1875 og deretter videre til skafottet der Svartbekken ble halshugget som den siste i Norge den 25. februar 1876. 
Turen på ca. 6 km går i lett terreng, på sti og på klopper. Det kan imidlertid være bløtt i terrenget så tidlig på våren, så bruk godt fottøy.
Frammøte: Turen starter bakerst på parkeringsplassen på Myklegard kl. 18.30 presis
Turleder: Jan Johnsrud, tlf. 930 43 577

Det er pr. i dag krav om påmelding på alle turer, dette pga. behovet for sporbarhet av smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen. Påmelding kan skje via denne nettsiden eller ved frammøte. Under turen må alle (med unntak av de som bor i samme husstand) holde minst 1 meters avstand. Det er viktig at alle som deltar på fellestur, har god allmenntilstand og føler seg friske.

Tirsdagstrampen: Fra åsted til rettersted, tur på Taigaen i Svartbekkens fotspor

Rundtur i turområdet Taigaen som har fått sitt navn etter Rolf Jacobsens dikt «Tanker ved Ånestadkrysset». For her begynner virkelig taigaen, barskogbeltet som strekker seg østover og faktisk ikke stopper ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Jan Johnsrud