Tirsdagstrampen: Rundtur til Gjetholen om Snippkoia og Thorshovgråen

Fellestur

Dato
24. august kl. 18:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)

Vi starter på Gjetholen (Gitvola) sæter og følger Brennsæterstien på vestsiden av berget forbi de to myteomspunnede konglomeratene Thorshovgråen og Veslegråen. Stien går videre til Snippkoia som er en av HHT sine ubetjent hytter. Derfra følger vi Rondanestien opp til toppen av Gjetholen på 852 moh, det høyeste punktet på søndre Hedmarksvidda. Ifølge gammel overtro på 1600-tallet var det her heksene møttes på merkedager som Valborgsmesse og St. Hans, og historien forteller at det foregikk heksebrenning her. På toppen står det ei kvilebu med utsiktstårn. Ned mot setervollen passerer vi grovvokst, urskoglignende granskog som er administrativt fredet av Løiten Almenning. Kafferast underveis. Gjetholen er for øvrig en av årets 10 topposter i 2021.
Turleder: Ole Iver Morthov, tlf. 416 53 603
Frammøte: Gjetholen (Gitvola), merket fra Løiten Brenneri kl 18.30 presis

Det er pr. i dag krav om påmelding på alle turer, dette pga. behovet for sporbarhet av smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen. Påmelding skjer ved frammøte. Under turen må alle (med unntak av de som bor i samme husstand) holde minst 1 meters avstand. Det er viktig at alle som deltar på fellestur, har god allmenntilstand og føler seg friske.

Tirsdagstrampen: Rundtur til Gjetholen om Snippkoia og Thorshovgråen

Vi starter på Gjetholen (Gitvola) sæter og følger Brennsæterstien på vestsiden av berget forbi de to myteomspunnede konglomeratene Thorshovgråen og Veslegråen. Stien går videre til Snippkoia som er en av ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Ole Iver Morthov