Avlyst: Snøheim-Åmotdalshytta-Gammelsetra

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 18:35
Til dato
22. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hytte-Til-Hytte-Tur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)

Denne turen er dessverre avlyst.

Bli med på tur i området mellom Dovre og Sunndalen! Turen går til dels i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark som ble opprettet for å ta vare på et stort, sammenhengende og villmarkspreget naturområde med særegne økosystemer og landskap som er uten større naturinngrep. Hovedformålet er å ta vare på leveområdet til villreinstammene i Snøhetta og Knutshø; dette er den siste rest av vill fjellrein i Skandinavia.

Dag 1: Vi møtes på Hjerkinn stasjon og går til Hageseter (3,5 km, en drøy time) hvor vi overnatter i campinghytter. Neste morgen tar vi buss fra Hageseter og inn til Snøheim hvor selve turen starter.
Dag 2: Snøheim-Åmotdalshytta (selvbetjent) 6 timer, 12 km. Her er det flere valgmuligheter, vi velger ruta som går sør for Snøhetta.
Dag 3: Åmotdalshytta-Gammelsetra (selvbetjent) ca. 8 timer. Gammelsetra er et koselig, gammelt setertun som består av fire bygninger og ligger midt i rutenettet på Dovre- og Sunndalsfjella.
Dag 4: Gammelsetra – Gjøra: 6 km, 3,5 time. Ruta går bratt både oppover og nedover og avslutter med 1 km langs vei fram til Gjøra sentrum. Herfra er det buss til Hjerkinn.

Pris: Kr 2.100,- for DNT-medlem/kr 2.500,- for ikke-medlem. Dette dekker overnatting på begge DNT-hytter inkl. all mat og overnatting i hytte på Hageseter. Transport komme i tillegg.
Påmelding: Innen 1. august til HHT via våre nettsider
Frammøte: Hjerkinn stasjon ca. kl. 18.30 (tog sørfra) torsdag kveld
Turledere: Kari Austlid, tlf. 975 71 273 og Kjell Vidar Holen, tlf. 994 91 179

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer betingelsene beskrevet i: https://www.hht.no/vilkaar/

 


 

Avlyst: Snøheim-Åmotdalshytta-Gammelsetra

Denne turen er dessverre avlyst. Bli med på tur i området mellom Dovre og Sunndalen! Turen går til dels i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark som ble opprettet for å ta vare på ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4762522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Kjell Vidar Holen
  • Kari Landheim Austlid