I Mosjømarka på leting etter sankthansorm

Fellestur

Dato
25. juni kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

NB! Turen avholdes etter de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

Bli med på en kvelds-/nattur i Mosjømarka. Vi starter ved Stålsætra og går en runde om Små og Hermanskjæret før vi ankommer Stålsætertjernet rundt midnatt. Her blir det rast mens vi ser etter sankthansormen. Retur tilbake til Stålsætra etter hvert. Turens lengde er på rundt 4 km. Dette er en spennende tur både for store barn og voksne.
Sankthansorm er ingen orm, men en bille i familien lysbiller. Den kan sende ut et egenprodusert, intenst gulgrønt lys. Sankthansormer lyser på alle stadier, som larver, pupper og voksne, men det er den voksne hunnen som har det kraftigste lyset.
Frammøte: Stålsætra, merket fra Rokosjøvegen kl. 22.30
Turledere: Ørjan Bekkevold, tlf. 901 89 961 og Sverre Engen, tlf. 992 54 010

Det er pr. i dag krav om påmelding på alle turer, dette pga. behovet for sporbarhet av smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen. Påmelding gjøres via denne nettsiden. Under turen må alle (med unntak av de som bor i samme husstand) holde minst 1 meters avstand. Det er viktig at alle som deltar på fellestur, har god allmenntilstand og føler seg friske.

I Mosjømarka på leting etter sankthansorm

NB! Turen avholdes etter de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Bli med på en kvelds-/nattur i Mosjømarka. Vi starter ved Stålsætra og går en runde om Små og Hermanskjæret før ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 48259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Sverre Vidar Engen
  • Ørjan Bekkevold