Barnas Turlag: Tur til Brumundkampen

Arrangement

Dato
5. september kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Kom-Deg-Ut-Dagen, Komdegut
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

På Kom deg ut-dagen inviterer vil til familietur til Brumundkampen.

Denne turen tar utgangspunkt i Brumundsætra, som er det største hyttefeltet i Vang allmenning. Ruta går opp til Brumundkampen, med formidabel utsikt. Underveis vil Brumund sæter vel fortelle litt om seterområdet

Fra parkeringsplassen ved Brumundsætra går du 150 meter nordover langs vegen og følger deretter blåmerket sti 600 meter opp mot Brumundkampen. Vi anbefaler bæremeis i stedet for barnevogn for de aller minste.

På toppen ligger Brannvakthytta, som var i drift fram til 1970-tallet. Nå er den er restaurert av Vang almenning og Brumund Sæter vel og åpen for friluftsfolket. Rundskuet herfra er formidabelt i alle himmelretninger, og inne henger et håndtegnet kart over det du ser i Jotunheimen. Toppen av Brumundkampen, 826 moh., ligger nær midtpunktet i Hamar kommune. Det står både benker utenfor Brannvakthytta, og det er også fint å ta med seg sitteunderlag og sitte i gresset der. Det er en bålplass der, som velforeningen sørger for at er varm, slik at man kan grille lunsjen sin der hvis man ønsker. 

Derfra følger man grusveien ned igjen gjennom hyttefeltet. Denne turen er ca. 2,5 km lang.

For de som ønsker å gå en litt lenger runde, så kan man bli med ned til Elemitthølet, en liten hule som etter tradisjonen skriver seg fra malmleting.

Ta med: Sitteunderlag, egen lunsjmat og drikke.
Tidspunkt: Kl. 11.00-14.00.

Veibeskrivelse: Fra Vienkrysset ved E6, kryss nr.69, følger du skilting mot Gåsbu, 15 km. Fortsett gjennom betalingsbommen og følg Fjellvegen nordover. Ta av Gamle Fjellveg mot Brumundkampen der hovedvegen svinger til høyre. Parkering ved vegkryss med informasjonstavle ved den gamle setervollen til Brumundsætra, ca. 15 km fra Gåsbu.

INFO OM VEGAVGIFT VED GÅSBU

Påmelding: Innen 4. september via nettsiden eller SMS til turleder.

Kontaktperson: Charlotte Wahlquist Christiansen, 480 47 311.

Barnas Turlag: Tur til Brumundkampen

På Kom deg ut-dagen inviterer vil til familietur til Brumundkampen. Denne turen tar utgangspunkt i Brumundsætra, som er det største hyttefeltet i Vang allmenning. Ruta går opp til Brumundkampen, med formidabel ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4762522848
  • E-post: hht@dnt.no