Barnas Turlag: Moskussafari på Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
17. juni kl. 19:00
Til dato
18. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Btpåmeldingstur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Dette arrangementet er over!

Bli med på en guidet tur for å se moskus og fantastisk natur i Dovrefjell Nasjonalpark. Nasjonalparken er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan se den imponerende moskusen. Møt moskusen i sitt rette element, med erfarne guider som ivaretar både dine og dyrenes ønsker. Vi kan nesten garantere at du får oppleve moskus på nært hold og få mulighet til å forevige et møte med det majestetiske urdyret på opp mot 400 kilo i de unike omgivelsene på Dovrefjell. Har du noensinne sett en stor brun stein røre på seg? Sannsynligvis ikke, men det er slik det første møte med moskusen ofte fortoner seg. Det store og fredelige dyret, som er i familie med sau og geit, blender perfekt med omgivelsene og det er først når den rører på seg at man skjønner det at det er moskusen man ser. Moskusen er holdt for å være et fredelig dyr, men det er klokt å holde seg på god avstand. Innimellom møter vi også reinsdyrflokker og fjellryper i løpet av turen. Guidene er kunnskapsrike og tar dere med på en tur gjennom plante- og dyrelivet i nasjonalparken, som preges av spesielle bergarter og botaniske perler. En fantastisk og unik naturopplevelse som passer for alle! Det er ikke tillatt å ta med hund.

Vi drar til Kongsvoll på Dovrefjell og rusler ca. 1 km oppover fjellet før vi finner egnede teltplasser på fredag kveld. Lørdag morgen møter vi moskusguiden som tar oss med innover fjellet i håp om å få se moskus. Lørdag ettermiddag pakker vi ned utstyret og avslutter turen.

Hver familie tar med telt og mat til seg selv og ordner transport til og fra. Vi oppfordrer til samkjøring eller togtransport til Kongsvoll stasjon. Husk klær etter været, gode tursko, gjerne med ankelstøtte og en god nistepakke og noe å drikke. Dette er en unik tur som kan by på spennende naturopplevelser under trygge forhold! Turen avsluttes lørdag kveld med hjemreise fra Kongsvoll.

Aldersgruppe: 5 - 12 år + foresatte (forutsetter at man er motivert for å gå på tur opp mot 8-10 km på moskusguidingen lørdag). Det er en klar forutsetning at de yngste i denne aldersgruppa er godt turvante. 

Påmeldingsfrist: innen 1. juni (20 plasser) til HHT via våre nettsider. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder.

Pris: Kr 400,- for DNT-medlem/kr 600,- for ikke-medlem (uansett alder) + reise og mat. Prisen inkl. guiding.

Frammøte: Ved Kongsvoll fjellstue fredag kveld kl. 19.00

Turleder: Knut Einar Nordhagen, tlf 977 80 304

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4762522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Knut Einar Nordhagen