HHT Ultra

Fellestur

Fra dato
17. juni 2022 kl. 18:30
Til dato
18. juni 2022
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, , Løpetur, Ultraløp
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

HHT ultra ble arrangert første gang i 2021, og tilbakemeldingene fra de ca. 20 deltagerne var svært gode. Vi ser for oss at dette kan være en fin måte å knytte nært beslektede miljøer/foreninger sammen på - der målet er fine opplevelser ute i norsk natur sammen med andre på en trygg og god måte.

Her har du bilder fra løpet i 2021.

HHT ultra er et ca. 95 km langt terrengløp, som hovedsakelig følger Rondanestien på fin og variert skogsti gjennom noen av Innlandets flotteste skoger. En må regne med noen myrpartier og bratte bakker også. Totalt antall høydemeter er 2000. Målet er å besøke samtlige 6 DNT-hytter som eies av HHT langs ruta. Starten vil være på Savalsætra i Løtenfjellet (519 moh). med målgang på Morskogen vokterbolig som ligger idyllisk til ved mjøskanten (123 moh). På Pruterud skihytte vil det bli supportstasjon med muligheter for hvile. Samtlige som fullfører løpet og har besøkt alle hyttene innen tidslimit på 28 timer, vil få medalje.

LØYPEBESKRIVELSE SAVALSÆTRA-MORSKOGEN

Support: Dette er et selv-support løp. For å gjøre det mest mulig rettferdig og likt for alle, er det ikke lov med privat support/følgebil underveis. HHT vil sette ut vannposter og stiller med en enkel matstasjon på Pruterud (ca. halvveis) og på Morskogen. Detaljer om dette kommer senere.

Praktisk info:
Start på Savalsætra fredag 17. juni klokka 18.30.
Det vil ikke være inndeling i aldersklasse på dette løpet, men det blir en liten premiering av raskeste mann og kvinne, samt deltagermedalje til alle som fullfører.
Viktig at du oppgir rett mobilnummer ved påmelding. Dette av sikkerhetsmessige årsaker og tidtakinga. 
Maks antall deltagere er satt til 50.
Det vil bli satt opp transport fra Hamar stasjon klokka 17.15 til startområdet, og mulighet for transport fra Morskogen til Eidsvoll stasjon utpå lørdagen. Transport til startområdet bestilles ved påmelding (kr 150,-), mens transport etter målgang avtales på stedet. Begge deler betales på stedet.
Ekstra bagasje vil bli fraktet fra start til målområdet, pluss liten dropbag ved Pruterud.
Det vil i utgangspunktet ikke være mulig å dusje på Morskogen, men et bad i Mjøsa kan gjøre godt.

Utstyr:
Navigeringsutstyr. Ruta er kun merket med standard stimerking (blå fliser i trærne). Du må kunne beherske kart og kompass eller ha en GPS-enhet som kan følge gpx-spor som alle vil få tilgang til.
Tidtaking vil foregå med mobiltelefonen, så den må med.  
Enkelt førstehjelpsutstyr inkludert sportstape.
Selv om det er den lyseste tiden av året, så må en liten hodelykt med.
Mat og minst 1 liter drikke (det anbefales ikke å drikke fra bekker). 
Lett vindjakke, event. lue og hansker.
Nødfolie/survival blanket.
DNTs standardnøkkel (hvis du ønsker å gå innom noen av hyttene).

Start: Savalsætra kl. 18.30
Påmelding: Innen 2. juni til HHT via våre nettsider
Pris: Kr 300,- for DNT-medlem/kr 500,- for ikke-medlem. Dette dekker brødmat underveis og enkel varm mat ved ankomst Morskogen samt bagasjetransport. Eventuell transport Hamar-Savalsætra koster kr 150,- (som betales ved frammøte). 
Kontaktperson: Thomas Pedersen, tlf. 911 86 726

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Thomas Pedersen