Barnas Turlag: Åpning av ake- og skileikbakken Hornebakken på Ilseng

Fellestur

Dato
13. februar kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Btstange, Skileik
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Dette arrangementet er over!

Hornebakken på Ilseng ble tatt i bruk i 1981 som en 10 og 15 m hoppbakke. Den var i bruk til midt på 1990-tallet som aktiv hoppbakke. Senere har det vært en leke- og akebakke til den grodde delvis igjen. Sommeren 2021 inngikk Ilsengstiene, altså HHT og Ilseng IL, avtale med grunneier at det gamle unnarennet kunne brukes til en kombinert ake- og hoppbakke for langrennski. Nå blir det nytt liv i den gamle bakken! Søndag 13. februar samarbeider vi med Romedal bygdekvinnelag om dette arrangementet og de har base ved bålet og har bakt med seg boller til turdeltakerne! 

Oppmøte: Ved Horne bru på Ilseng kl. 11.00. Hvis det er fullt der, er det mulig å parkere ved Coop Marked eller ved samfunnshuset på Ilseng.

Vi går samlet langs grusveien og litt på skogssti inn til speiderplassen hvor det er en gapahuk og en bålplass hvor bygdekvinnelaget fyrer opp bål. Her går det an å varme seg hvis man blir litt kald, og man kan også spise matpakka si (og så får man bolle av bygdekvinnelaget). Rett bak gapahuken ligger skileik- og akebakken.

Utstyr: Ta med skiutstyr og/eller akebrett, matpakke og drikke, klær til å være ute vinterstid og sitteunderlag. 
 

Les mer om Hornebakken her.

Turleder: Knut Einar Nordhagen, tlf 977 80 304.

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4762522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Knut Einar Nordhagen