Skitur i Tafjordfjella

Fellestur

Fra dato
23. mars kl. 20:00
Til dato
27. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

Bli med på en klassisk fjellskitur i Norges sikreste snøområde, med mulighet for flere toppturer, som for eksempel Pyttegga, Norges høyeste topp under 2000 moh. Turen er krevende, og du må ha erfaring fra skiturer i høyfjellet. I fjellet går vi utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. 

Vi møtes på Bjorli onsdag kveld og overnatter i hytter, mens selve turen varer torsdag til søndag. Ruta går fra Bjorli om Pyttbua, Veltdalshytta, Danskehytta og til Grotli. Dagsmarsjene er på 10-19 km og kan være krevende pga. terrenget. Flere toppturer som kan være aktuelle; Puttegga 1999 moh eller Karitinden på 1982 moh., men dette er væravhengig.

Utstyr: Fjellski med stålkanter, staver med store trinser og skifeller. Ellers vinterutrustning for høyfjellet. Skredsøker skal være med, og de som ikke har, kan få låne av HHT. Turledere vil gi et innføringskurs i bruk av skredsøker og søkestang.

Pris: Kr 3100 for DNT-medlem/kr 3500 for ikke-medlem. Inkludert i prisen er overnatting og frokost på Bjorli, minibuss fra Bjorli til Fremmer-Brøstet, overnattinger og proviant på de selvbetjente hyttene og minibuss fra Grotli til Otta. Reise til Bjorli og hjem fra Otta må deltakerne ordne og dekke selv.
Påmelding: Innen 28. februar via HHTs hjemmesider. Minimum antall: 6, maksimum antall: 12
Frammøte: Bjorli stasjon onsdag kl. 20.50

Turledere: Tore Leirvik, tlf. 970 34 749 og Lars Ivar Ulmo, tlf. 988 70 786

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Ivar Ulmo
  • Tore Leirvik