Ekspedisjon på Hedmarksvidda

Fellestur

Fra dato
18. februar kl. 16:00
Til dato
20. februar
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telttur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Dette arrangementet er over!

Mange har hørt og lest om Børge Ousland, Sjur Mørdre og Erling Kagge som har gått lange og krevende turer med pulk til Nord- og Sørpolen. En eller annen gang må en begynne, og da må det til litt trening. Hva med å starte på Hedmarksvidda? Vi kan gå i relativt kjente omgivelser og utenfor oppkjørte løyper der det er mulig. Avstand og høydemeter er ikke målet. Vi skal rett og slett trene på å være ute med telt vinterstid. 
Tanken er å ha med telt, pulk, primus, varme klær og mye mat slik at vi kan øve på å gå med pulk, sette opp telt og kunne ha det komfortabelt på tur. 
Turen er litt utfordrende, og du må ha erfaring fra skiturer i fjellet. Det er flere naturreservat på Hedmarksvidda, og det er ikke lov å sette opp telt innenfor disse områdene. Derfor må vi finne egnede og gjerne uforstyrrede plasser utenfor naturreservatene for å slå leir.
Dag 1: Frammøte og kort skitur inn til første teltplass ved Stensætra, ca. 660 moh. Terrenget er stort sett flatt, og vi følger oppkjørt løype.
Dag 2: Stensætra - Målifjellet. Vi legger opp ruta sammen og stopper underveis. Terrenget er stort sett flatt, men mot Målifjellet stiger det opp til 760 moh. Vegetasjonen varierer mellom gran og bjørkeskog. Vi er ute for å kose oss og lære. Hva fikk vi ikke til ved teltslaging forrige kveld? Hva kan bli bedre?
Dag 3: Vi legger ruta litt på kryss og tvers tilbake til St. Olav. 
Pris: Kr 100,- for DNT-medlem, kr 200 for ikke-medlem. Reise, proviant og drikke må deltakerne dekke selv. 
Utstyr: Det anbefales å følge pakkelista for vinterturer. https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-vinterturen. Skredsøker skal være med, og de som ikke har kan få låne av HHT. Telt kan også lånes. Ta gjerne kontakt med turleder hvis du har utstyrsspørsmål.
Turleder vil gi et innføringskurs i bruk av skredsøker og søkestang.
Noen utstyrskrav: Fjellski med stålkanter. Staver med store trinser. Skifeller og skismurning. Telt, vindsekk, søkestang og spade kan deles mellom to turdeltakere. Liggeunderlag skal være så stort at du kan ligge godt på det. Bruk gjerne to liggeunderlag. God varm sovepose. Nok varme klær. Telt, hodelykt, snøbørste, primus og drivstoff. Husk vinterplugger til telt. 
Frammøte: St. Olav (7 km innenfor Gåsbu) kl. 16.00 
Turleder: Tore Leirvik, tlf. 970 34 749 og Ingunn Nordal Sørum

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Tore Leirvik