Malmveien - fra Røros til Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 11:30
Til dato
21. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hyttetur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

Bli med på denne historiske vandreruta som åpnet i 2021 - en 3-dagers tur fra Røros til Langen nord i Femundsmarka. Første dag går gjennom Røros sentrum og videre på sti til Marenvollen, selvbetjent DNT-hytte. Lengde 18 km. Neste dag går til Fjølburøsta, selvbetjent hytte, åpnet i 2021 på ei gammel seter med aner tilbake til 1845. Dagslengde 15 km. Tredje dag går fram til Langen gjestegård, 17 km. Ruta har stort sett fine, faste stier og kan by på vid utsikt enkelte steder. Retur til Røros med buss.

Historiske vandreruter er et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren for å løfte fram gamle ferdselsveier. Røros har over 300 år med gruvedrift-historie. Innenfor en radius på om lag 44 kilometer hadde Røros Kobberverk retten til alle ressurser, mineraler, skog og vann. Fortsatt er det mange koier, tømmerrenner o.l å se etter gruvedrifta. I samme område finnes menneskespor som er langt eldre, som steinalderbosetninger, fangstgraver og samiske kulturminner. Alt dette er grunnlaget for den 5 mil lange historiske vandreruta kalt Malmveien. 

Påmelding: Innen 1. august til HHT via våre nettsider
Pris: Kr 1400,- for DNT-medlem/kr 1800,- for ikke-medlem. Dette dekker overnatting med mat på begge hyttene, mens reise til/fra Røros og buss Langen-Røros kommer i tillegg.
Frammøte: Røros stasjon kl. 11.30 (passer med tog fra Hamar).
Turledere: Kjell Vidar Holen, tlf. 994 91 179 og Kari Austlid, tlf. 975 71 273

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Kjell Vidar Holen
  • Kari Landheim Austlid