Tinderangling over Memurutindene  

Fellestur

Fra dato
16. juli kl. 08:00
Til dato
17. juli
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klatretur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Dette arrangementet er over!

Dette er en fantastisk todagers tur fra Spiterstulen, som du ikke bør gå glipp av. Er du glad i å klyve og klatre litt og balansere på smale egger, så får du virkelig oppleve det på denne turen. Ikke nok med det, vi skal også overnatte ute under åpen himmel på Norges 7. høyeste fjell (Surtningssue). På vei tilbake til Spiterstulen blir det brevandring med kryssing av Hellstugubrean. Dette er en tur hvor de fleste vil sette komfortsonen på prøve og oppleve mestring på flere plan. Ruta er ikke mye brukt, så her går vi garantert ikke i kø! Vi er avhengig av godt vær for at turen kan bli gjennomført.

Ruteplan dag 1: Vi starter fra Spiterstulen lørdag morgen klokka 08.00 og følger DNT-ruta sørover og inn til Hellstugubrean. Der starter vi på motbakkene opp til første topp. Etter det ligger Memurutindene på rekke og rad. Foran oss har vi masse spennende klyving og traversering før vi til slutt står på Surtningssue. Dette er en drøy tur som vil ta ca. 10-12 timer. På toppen legger vi oss under åpen himmel og nyter forhåpentligvis en flott solnedgang før en god natts søvn.

Ruteplan dag 2: Søndags morgen spiser vi frokost før vi starter på returen. Vi følger DNT-merket rute ned til Memurudalen og finner et egnet sted å krysse Muru-elva. Må regne med å bli våt på beina her. Med alle vel over elva skal vi kose oss med bretur tilbake til Spiterstulen. Om tiden tillater det, plukker vi noen topper her også. Vi prøver å være tilbake på Spiterstulen igjen klokka 16.00.

Utstyr: Gode fjellsko, stegjern, isøks, klatresele, taubrems, 2 skrukarabiner, 2 prusik snøre (klemknute), hjelm, vindsekk, liggeunderlag og sovepose, hodelykt og solbriller. Lue, votter, ullklær og vindtett tøy hører alltid med. Mat og drikke for to dager i fjellet.

Vanskelighetsgrad: Ekstra krevende. Turen krever ingen spesiell klatreerfaring, men du må tåle høyder og bratt terreng, og det er flere luftige partier.

Frammøte: Spiterstulen lørdag morgen 16. juli klokka 08.00
Pris: DNT-medlem kr 400,-/ikke-medlem kr 700,-. Reise, mat og event. opphold på Spiterstulen kommer i tillegg
Påmelding: Innen 10. juli til HHT via våre nettsider. Maks 8 deltagere 
Turledere: Thomas Pedersen, tlf. 911 86 726 og Jon Simensen, tlf. 934 66 630

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Simensen
  • Thomas Pedersen