Høsttur til Langsua

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 14:00
Til dato
4. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Helgetur, Fjelltur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening

Kjært barn har mange navn: Jotunheimens forgård, Huldreheimen og nå Langsua. Et stort område med mye uberørt natur og fine setermiljøer. Vandringen gjennom Langsua nasjonalpark er en fredelig og god opplevelse. Samtidig er dette et område som er overraskende vakkert; med stor utsikt, gode T-merkede stier og hytter på rekke og rad. 
Dag 1: Espedalen – Storhøliseter (selvbetjent). Ca. 11 km, 4 timer. Vi passerer Fredriksætra (930 moh). Herfra går stien bratt opp til ca. 1180 moh. Da er vi på toppen og får ny utsikt vestover. Stien videre går i snilt terreng til Storhøliseter, men de som ønsker, kan ta en avstikker opp på Storhøpiggen for enda bedre utsikt. Den eldste hytta på tunet, Casparistua, er bortimot 300 år gammel. Den er oppkalt etter høyfjellsdikteren Theodor Caspari (1853-1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette området.
Dag 2: Storhøliseter – Storkvelvbu (selvbetjent). Ca. 13 km, 4 timer. Vi følger nå Jotunheimstien som går fra Oslo til Gjendesheim. Stien passerer nedenfor Svarttjønnholet, brukt av hestegjetere med ansvar for store hingsteflokker på sommerbeite. Stien går i jevnt 1000 meters høyde før vi på slutten kommer opp mot 1.200 meter og til Storkvolvbu som ligger åpent til ved ei elv.
Dag 3: Storkvelvbu – Espedalen. 14,5 km og 5 timer. Fra hytta passerer vi Forundringshaugan og krysser Krusgravbekken; videre går stien oppover i kupert terreng over Rundhøa og vest for Megrundskampen mot Espedalen Fjellstue. Det siste stykket er på grusveg.
Påmelding: Innen 24. august til HHT via våre nettsider. Maks 10 plasser
Pris: Kr 1350,- for DNT-medlem/kr 1600,- for ikke-medlem. Dette inkluderer overnatting og mat på hyttene. Reise kommer i tillegg
Frammøte: Parkeringsplass nedenfor Espedalen fjellstue kl. 14.00
Turledere: Marianne Ruud Olsen, tlf. 977 96 752 og Sven Erik Grindvoll, tlf. 482 67 975 

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene beskrevet i: Generelle vilkår for deltagelse på HHTs turer

 

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. +4748259734
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Sven Erik Grindvoll
  • Marianne Ruud Olsen