Årets utfordring: Besøk HHTs 10 hytter på Hedmarksvidda i løpet av 24 timer!

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
22. juni 2018 kl. 15:30
Til dato
24. juni 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Jubileum2018
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Hedmarken og Hedmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på en St. Hans-feiring du sent kommer til å glemme! Hva passer vel bedre dette jubileumsåret enn å se hvor mange av HHTs hytter på Hedmarksvidda vi klarer å besøke i løpet av 24 timer?
HHT sørger for transport av deltagere og sykler til startpunktet ved Skvaldra hyttefelt, mens utstyr for overnatting og annen bagasje fraktes til Lageråkvisla som er siste hytte. Felles avreise fra Vienkrysset kl 15.30 - møt i god tid! Vi beregner oppstart fra Skvaldra ca 16.30.

Fra Skvaldra vil det bli mest sykling og noe gåing for å komme innom de 10 hyttene til HHT - og kanskje noen har lyst til å ta det som en lang løpetur? Mulighetene er mange! I og med at hyttene ligger slik at man sykler fjellveger og går inn på beina til hyttene og tilbake til syklene - kan deltakerne plukke de hyttene de vil innenfor 24 timer avhengig av hvor mye søvn en vil prioritere. 
Dette er ikke en vanlig fellestur, da vi regner med ulikt tempo og «sprekk i feltet». Deltakerne må derfor være forberedt på å finne fram og ta vare på seg selv underveis. Dette er ikke en konkurranse annet enn med deg selv om hvor mange timer i et døgn du klarer å være på tur - og hvor mange hytter du klarer å besøke :) Vi anbefaler alle å forberede seg godt på forhånd og har laget dette enkle planleggingskartet - i tillegg bør man bruke ut.no og på turen trenger man turkart Hedmarksvidda (må kjøpes på forhånd) pluss at dere får utdelt kartet Ringsakerfjellet øst ved start.
 
Dette forslaget kan være et utgangspunkt - men det er opp til hver og en hvilken rekkefølge og hvordan man vil besøke hyttene (forutsatt at det er med egen kropp som motor):
Fra Skvaldra til fots til Godlidalshytta tur/retur. Så igang med sykling på grusvei ned til dalen og nordover til Skolla (Øvre Åstbru). Så sykle samme vei sørover igjen til Kvarstadammen og så oppover til hyttefeltet på Øyungen. På Øyungen går vi til den nye HHT-hytta Øyungshytta (som skal åpne 8. juli). Den hytte er bemannet fredag fra klokken 19.00 til max kl 22.00 slik at deltakerne får kikke inn. Det er ikke mulig å overnatte inne i den hytta ennå. Så tilbake til syklene og ned igjen til Åstdalen og sørover til Åkersætra.

Vi har holdt av leirstedet så der er det mulig å ha base der for natten. Husk lakenpose hvis du vil sove på en av hyttene! Åkersætra blir bemannet fra fredag kveld kl 20.00 til lørdag morgen og det blir servering av drikke, frukt og brødmat (kveldsmat evnt frokost).

Deretter sykler vi ned til Bringbusætra hvor vi tar føttene fatt til Halgutusveen Så tråkker vi oss videre ned fjellvegen til Lavlia og tar en kort tur på beina inn til Sandfløten (delvis bemannet men ingen servering). På sykkel videre ned til Brennsætra hvor det blir fottur til Snippkoia. Deretter fjellvegen til Kveådammen hvor vi går den trivelige sommerstien inn til Målia. Der blir det bemanning som serverer frokost/formiddagsmat/påfyll lørdag fra kl 08.00 til max kl 13.00. Stien tilbake til Kveådammen og deretter om Krakholen til Stenfjellhytta på trøtte og slitne bein før turen avsluttes på Lageråkvisla hvor det vil bli mulig å krype inn i teltet eller koie og få seg litt søvn før St. Hans-moroa starter. Søndag suser vi ned til Vienkrysset igjen.

Hyttene er lagt inn som liste i appen DNT SjekkUT så kvittering blir via mobilen (og dens GPS). Ta med egen DNT-nøkkel så du har den tryggheten. Og lakenpose. På turen må du ha med det du kan trenger for turen og evnt overnatting. Den bagasjen du trenger når du er framme har du pakket i forveien og den har blitt kjørt til Lageråkvisla. Der blir det bemanning fra ca kl 12.00 den lørdagen. Vi handler inn til felles middag lørdag. Hvis du ønsker alkoholholdig drikke ordner du det selv (og har sendt med bagasjen din). Saft, vann, mineralvann, kaffe/te ordner vi.
 
Påmelding: Innen 17. juni til HHT via våre nettsider
Pris: Kr 500,- for DNT-medlem/kr 800,- for ikke-medlem. Prisen inkluderer transport og mat lørdag kveld.
Frammøte: Vienkrysset ved E6 fredag 22.06. kl. 15.30
Kontaktperson: Jon Simensen, tlf. 934 66 630   

HHTs generelle vilkår

Årets utfordring: Besøk HHTs 10 hytter på Hedmarksvidda i løpet av 24 timer!

Bli med på en St. Hans-feiring du sent kommer til å glemme! Hva passer vel bedre dette jubileumsåret enn å se hvor mange av HHTs hytter på Hedmarksvidda vi klarer ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turleder:

  • Jon Simensen