Barnas Turlag til Turtagrø med topptur på Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden

Fellestur

Fra dato
16. august 2018 kl. 18:00
Til dato
19. august 2018 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turtagrø ligger spektakulært til i den fineste delen av Jotunheimen med vakre fjell på alle kanter. Turen i 2018 går over 3 hele dager med gode muligheter for å nå toppen av to av de spektakulære fjellene rundt Turtagrø. Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden er topper over 2000 meter, begge toppene er lett tilgjengelig noe som gjør dem godt egnet for topptur med Barnas Turlag. Under årets topptur camp kan vi lokke med ekte tinderangling og bading i en av de fineste kulpene i Jotunheimen. 

Vi møtes på Turtagrø på torsdag ettermiddag/kveld og kjører sammen bort fjellveien mot Øvre Årdal, hvor vi etablerer camp et stykke fra veien. Vi tilbereder alle måltider selv i camp Det vil ikke være lang avstand fra bil til camp.

Det blir tidlig avmarsj fredag og målet er å nå toppen av Dyrhaugstinden etter en vakker oppstigning langs Dyrhaugsryggen. Utsikten fra toppen er fantastisk med mulighet for å se Store Skagastølstind og Ringstindene.

På lørdag bestiger vi Nordre Skagastølstind, et fjell som er en del av den kjente Skagastølstraversen. Når vi kommer ned lager vi mat ute mens vi nyter følelsen av en lang dag i fjellet.

Søndag kan de som ønsker det bli med ned til Fortun hvor vi går opp til Fuglesteg, hvor vi spiser matpakke og kjøper vafler for de som ønsker det. Turen opp til Fuglesteg er en lett tur som passer fint som avslutningsdag på en fin helg i fjellet.

Pris: Kr. 300,- for DNT-medlem / kr. 600,- for ikke-medlem (gjelder både barn og voksne). Barnet må være medlem i Barnas Turlag. Vi har på denne turen ingen pris knyttet til opphold på hytte.

For hvem: Passer for barn fra 9 år og oppover. Turen er overkommelig for 8-åringer, men det er en fordel å ha vært litt på tur før. Sammen med andre turbarn holder imidlertid motivasjonen lenger enn vanlig.

Ta med: Er man (u)heldig kan det snø i Jotunheimen midt på sommeren, så ta med varmt tøy i tillegg til regntøy. På topptur må man være kledd etter forholdene og selv om det ser sommer kan det bety heldekkende bukse, jakke, lue og votter. I tillegg er det nødvendig med gode solbriller og solkrem. Godt skotøy er en forutsetning. Vi skal telte på høyfjellet hele helgen, så fjelltelt anbefales.

Påmelding: Maks 40 personer totalt. Kreves medlemskap i Barnas Turlag.

Påmeldingsfrist: 29. mai.

Turleder: Kjetil Kjærnes, tlf. 905 13 361 og Christer Gundersen, tlf 934 11 360 og Leif Grande, tlf 932 46 095.

HHTs generelle vilkår

Hva er en fellestur?

Barnas Turlag til Turtagrø med topptur på Nordre Skagastølstind og Dyrhaugstinden

Turtagrø ligger spektakulært til i den fineste delen av Jotunheimen med vakre fjell på alle kanter. Turen i 2018 går over 3 hele dager med gode muligheter for å nå ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62522848
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Kjetil Kjærnes
  • Leif Grande
  • Christer Gundersen