Tafjordfjella

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
2. august 2018 kl. 14:00
Til dato
5. august 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hytte-Til-Hytte-Tur, Jubileum2018
Arrangør
Hamar og Hedemarken Turistforening
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!

Tafjordfjella har alt du ønsker deg av natur: fjorder, takkete tinder, ville daler, mektige fossefall, rikt planteliv, dype gjel, breer, fiskevann, endeløse blokkhav, slake vidder og stille elver. I Sunnmøres største fotturområde veksler vi fra flate Østlandet til ville Vestlandet - fra bratte fjell i vest til slakere fjell i øst og vidder i sørøst.

Vår firedagers runde i Tafjord har dagsmarsjer fra 3 til ca. 7 timer. Vi overnatter på to selvbetjente hytter, Pyttbua og Veltdalshytta, i tillegg til betjente Reindalseter som er selve storstua i rutenettet. Litt krigshistorie får vi også når vi går innom Fieldfarehytta som ble kåret til Norges mest historiske DNT-hytte i 2014. Dagens hytte er en tro kopi av den svært enkle hytta hvor tre norske sabotører tilbrakte hele det siste krigsåret.

Kart: Turkart Tafjordfjella 1:50 000 fra Nordeca

Påmelding: Innen 10. juli til HHT via våre nettsider
Pris: Kr 700,- for DNT-medlem/kr 1000,- for ikke-medlem. Reise og opphold på hyttene kommer i tillegg
Frammøte: Tunga torsdag 02.08. kl. 14.00. HHT er behjelpelig med samkjøring
Turledere: Torunn Holt Jensen, tlf. 456 11 001 og Turid Borud, tlf. 907 25 853

Dag-for-dag-informasjon:
Dag 1: Tunga – Pyttbua 3 t, 9 km
Første del er nesten flat, og det er klopper over noen av myrene. Hele turen går litt opp i nordsiden av Puttbudalen. Etter hvert får man et flott skue til Karitinden. Ved ca. tusen moh. er det slutt på skogen, og de slake motbakkene begynner. Stien er tørr og lettgått her, med mange fine rasteplasser. Pyttbua ligger høyt og fritt på 1161 moh. med utsikt mot flere topper tett oppunder 2000 m.
Dag 2: Pyttbua – Reindalseter 6 t, 15 km
Stien mellom Pyttbua og Reindalseter er en av de mest brukte i Tafjordfjella. Reindalseter er betjent DNT-hytte og midtpunktet i rutenettet i Tafjordfjella. Den ligger ved østenden av Langevannet i Reindalen som er en usedvanlig vakker dal med gammel furuskog og et rikt planteliv.
Dag 3: Reindalseter – Veltdalshytta, 5 t, 11,5 km
Vi starter i skogen og går opp på snaufjellet til Veltdalshytta på 1180 moh. Like før vi er framme passerer vi Fieldfarehytta, en tro kopi av den svært enkle hytta tre norske sabotører bygde våren 1944 og hvor de tilbrakte hele det siste krigsåret på oppdrag. Hytta ble i 2011 kåret til Norges mest historiske DNT-hytte.
Veltdalshytta ligger ved Heimste Veltdalsvannet, og det er båt tilgjengelig.
Dag 4: Veltdalshytta – Tunga (om Pyttbua), 7 t., 19 km
Ruta fra Veltdalshytta og til Pyttbua, tar ca. 4 t. Turen starter med noe stigning før vi flater ut på rundt 1500 moh, i et vilt og vakkert terreng med god utsikt sør og østover. Her går vi på ur og snø et par timer før det bærer nedover igjen via Radiovatnet mot Pyttbua. Derfra fortsetter vi tilbake til Tunga, samme rute som første dag.


 

Tafjordfjella

Tafjordfjella har alt du ønsker deg av natur: fjorder, takkete tinder, ville daler, mektige fossefall, rikt planteliv, dype gjel, breer, fiskevann, endeløse blokkhav, slake vidder og stille elver. I Sunnmøres ...

Kontaktinformasjon:

  • Hamar og Hedemarken Turistforening
  • Tlf. 62 52 28 48
  • E-post: hht@dnt.no

Turledere:

  • Torunn Holt Jensen
  • Turid Borud