Søndag åpnes "Bystiene" i Brumunddal!

Nye skilt som følger nasjonal merkemal
Nye skilt som følger nasjonal merkemal Foto: Helge Stikbakke

De siste årene har vi jobbet med å skilte og merke stier i nærheten av Brumunddal. Søndag 13. august markerer vi at nå er vi ferdig med "Bystiene". Kom og bli med!

HHT i Ringsaker krets har lagt ned et stort arbeid med å klargjøre de bynære stiene slik at ennå flere kan finne trygt fram. Først samarbeidet vi med Moelvmarkas venner om stien "By-i-millom" mellom Brumunddal og Moelv. Så fortsatte vi med stiene i Bjørgeberget og fra Sveum oppover elva rundt om Høyby (Høybyrunden). Og nå inviterer vi til åpningsturer - søndag 13. august har vi både en Barnas Turlag tur og en voksentur i dette stinettet (se faktaboksene). Vi møtes alle på Hempa skole klokken 11.00 der Ola Johan Basmo vil si noen ord om stimerkingen og stitilbudet i Brumunddal før vi starter turene: 

Barnas Turlag Ringsaker har tur opp til Bjørgeberget søndag 13. august. Vi møtes ved Hempa skole og går samlet derfra kl. 11. Vi beregner å være framme på toppen senest kl. 12.30.Vel framme på toppen er vi så heldige Geirr Lystrup kommer og underholder for oss. Det er Ringsaker kommune som sørger for underholdningen.Ta med sitteunderlag, lunsjmat, drikke og klær etter vær selv.Turen passer for alle. De minste kan være med i bæresele/bæremeis.Turledere for dagen er Gunhild Sem, tlf. 98853639 og Heidi Frogner, tlf. 90942350.
Rundtur i Bjørgeberget - fellestur for voksne:Stiene er gamle, men hele området har fått en standardheving med ny merking. Vi velger oss Høyby-runden, en tur i lett terreng med noe stigning og en blanding av mest sti og litt veg. Turen starter langs Brumunda mot Ullvarefabrikken, videre opp til kanalen og etter hvert på grusveg mot Høyby gård. Videre til toppen av Bjørgeberget (499 moh) med flott utsikt over Brumunddal og omegn. Derfra går turen bratt nedover på sti og veg tilbake til Hempa skole. Ta med gode tursko, matpakke og drikke. Turen er ca. 12 km lang, varighet ca. 4 timer.Frammøte:  Hempa skole, Brumunddal kl. 11.00Turleder: May Kristin Pedersen Tangen, tlf. 915 23 959
Sti langs Brumunda
Sti langs Brumunda Foto: Helge Stikbakke

Her ser dere kartet med "Bystiene" rundt Brumunddal: KART  (det er satt ut flere slike karttavler i terrenget).

Dette prosektet er støttet av Turskiltprosjektet (Gjensidigestiftelsen og Hedmark fylkeskommune) og Ringsaker kommune har også vært en viktig samarbeidspartner. Tusen takk!
Takk for masse flott innsats til sti- og løypegjengen i Ringsaker og særlig til Ola Johan Basmo og Helge Tørud!

Her kan du se turforslag Høybyrunden på ut.no: TURFORSLAG HØYBYRUNDEN

Bjørgeberget er også en av årets "10 topper i Ringsaker". Se turforslaget her: Bjørgeberget