Løypestatus pr. 19.01. 

Nærskiløyper fra Lovisenberg skole
Nærskiløyper fra Lovisenberg skole Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Denne helgen feirer vi i DNT at foreningen vår er 150 år. Kom deg ut dagen på søndag har fokus på UTEBURSDAG. Vi oppforder herved alle til å bruke så mye som mulig tid utendørs denne helgen for nå er det supre vinterforhold overalt i vårt område. Kanskje det er vår alles bursdagsgave?

Skiløypene på Hedmarksvidda er kjørt og det er masse snø og eventyrstemning.

Nærskiløyper:

Øståsløypa fra Ener ungdomsskole til Gåsbu er kjørt med skuter (du kan se den på kartet på skisporet men den vises som ikke kjørt).

Veståsløypa: kjørt opp dobbelt spor fra Vien til Imerslundmarka og videre med scooter helt opp til Markestad og videre til Gåsbu.

Løypene i byen inkl Ankerskogen, Klukhagen over Stavsberg og mot Furnes kjøres fredag formiddag, og det er også flere rundløper på jordene i Furnes. Furuberget er kjørt.  

Også i Stange er det kjørt løyper på jordene. Her er det masse muligheter til nye skiturer. Gode steder å starte er Ottestadhallen eller Stangehallen. Se kart.

Ilsengstiene har laget et eget kart som viser hvor det er kjørt skiløyper. Merk at det er tilrettelagt både for gående og skigåere. KART

I Løten er det også kjørt løyper på jorder og i skogen fra sentrum og i Mosjømarka. 

Kart sommer og vinter Ilsengstiene
Kart sommer og vinter Ilsengstiene Foto: Hans Kroglund

Følg med på skisporet.no og på webkamera/værstasjon på forsiden av vår nettside. Merk at løypene fra Vollkoia er kjørt opp til St. Olav slik at hele løypenettet som kjøres av tre løypeselskaper nå henger sammen. De tre selskapene er Hedmarken Turistløyper, Løtenløyper og Vollkoia turløyper (nytt navn på Brumunddal og omegn turistløyper).

Les mer om: Serveringshyttenes åpningstider

Følg også med på Åstdalen turløyper på skisporet hvis du vil innover i Ringsakerfjellet. 


Øståsløypa kan du gå innpå på skoleområdet på Ener u-skole.
Øståsløypa kan du gå innpå på skoleområdet på Ener u-skole. Foto: Margrete Ruud Skjeseth