Løypestatus pr. 02.02.18

Skiløyper i Romedal 27.01.18
Skiløyper i Romedal 27.01.18 Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Det er stadig flotte vinterforhold og ennå mer snø har det kommet denne uka. Men nå blir det kaldt vintervær og fint å være på tur denne helgen! Helgens gladeste nyhet er at nå åpner Stenfjellhytta igjen! GOD HELG!

Skiløypene på Hedmarksvidda er kjørt og det er masse snø og eventyrstemning. Det er kjørt skispor følgende steder som er synlige på skisporet.no (bare dra deg rundt i kartet): Hedmarksvidda, Mosjømarka, Åsbygda/Pruterud/Våler, Hamar sentrum + Furnes, Nes og Gaupen/Ringsaker, Moelven og Ring, Byflaten-Veldre, Veldre sag, Åstdalen - og selvfølgelig Sjusjøen-Ljøsheim.

Det viktige nå denne vinteren er også at vi har mange løyper i bygdene og kulturlandskapet! Hurra! Vi vil minne her om at det er viktig å bruke dem når det er mulig - spre informasjon rundt deg, lag enkle kart og ta bilde, spre på facebook grupper og sider, tråkk opp spor for deg og naboen! Og når det først har blitt kjørt en såle er det lett å tråkke opp igjen et skuterspor (og kanskje du eller noen har merket løypa med kvister så den er lett å finne igjen?). Tråkk ivei og ikke sitt inne og tenk på at alt avhenger av skuter eller løypemaskin. Det er skiene som lager skispor!

Dette er de løypene vi tipser om - gi oss gjerne mer info (vi legger ut enkle kart-bilder på HHT på facebook ettersom vi får tak i dem):

Dette er løyper vi vet blir kjørt når det er mulig - og som ikke synes på skisporet.no (og det må vi bare godta, det er ganske dyrt og vil være aktuelt kun for de løypene som har en fast vinterkjøring)  

Stange: Ottestad, Stange, Romedal, Se kart, Ilseng (merk at det er tilrettelagt både for gående og skigåere). KART, Espa, Vallset

I Løten er det også kjørt løyper på jorder og i skogen både i Mosjømarka, Brenneriroa, Nordbygda (synes nå på skisporet.no, kjøres av Løtenløyper) .

Hamar/Vang: I tillegg til løypene i Hamar og mot Furnes kjøres det skuterløyper så godt det lar seg gjøre: Øståsløypa, Veståsløypa, Lovisenberg (Hjellum-Dørum), Ingvodlstad/Aalstad, Vangli/Blæstad.

Ringsaker: Tips oss hvis det er ennå flere løyper enn de som vises på skisporet.no!

Send gjerne kartbilder til margrete.ruud.skjeseth@dnt.no evnt mobil 948 45 848 så legger vi dem ut på facebook :)

Følg med på skisporet.no og på webkamera/værstasjon på forsiden av vår nettside.  De tre selskapene er Hedmarken Turistløyper, Løtenløyper og Vollkoia turløyper (nytt navn på Brumunddal og omegn turistløyper).

Les mer om: Serveringshyttenes åpningstiderStenfjellhytta 02.02 - lørdag åpner den igjen!
Stenfjellhytta 02.02 - lørdag åpner den igjen! Foto: stenfjellhytta webkamera