Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Vil du støtte løypekjøring?

Setter du pris på skiløypene fra Gåsbu, Budor og Vollkoia - og løypene i nærområdet ditt? Løypeselskapene på Hedmarksvidda er gode spleiselag til beste for oss alle. Kanskje du også vil bidra?

Publisert: 06. juli 2023
Skrevet av: Margrete Ruud Skjeseth
Nyheter
Terje Nilssen i Løtenløyper gjør en fenomenal jobb med å kjøre skiløyper! Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Det er grunneierne (almenningene), kommunene Løten, Stange, Hamar og Ringsaker - og vi i HHT som finansierer de tre løypeselskapene på Hedmarksvidda (i tillegg til gaver og frivillig betaling fra brukerne og godt samarbeid med idrettslagene). Løypene står åpne hele døgnet og i tillegg er det lysløypemuligheter også :). Kanskje du kunne tenke deg å gi løypeselskapene DIN støtte for de fine løypene denne sesongen (du velger selvfølgelig selv nivået på din gave).  


Hedmarksvidda


Hedmarken Turistløyper kjører fra Gåsbu + organiserer noe nærkjøring rundt og til/fra Hamar og har kontonr 1822.46.49912 og VIPPS nr 505496

Vollkoia turløyper (tidligere Brumunddal og omegn turistløyper) som kjører fra Vollkoia har kontonr: 1822.69.74489​​​​​​​ og VIPPS nr 138485

Løtenløyper kjører løypene fra Budor og løypene i nærområdet til Løten sentrum + Mosjømarka. Da kan du bruke kontonr: 1865.20.12473  og VIPPS nr 124323

 

​​​​​Ringsaker

 

Ringsaker Idrettsforening kjører løyper i Ringsakerbygda. VIPPS nr 89706

 

Hamar

 

Hamar skiklubb kjører nærskiløyper på jordene og i Ankerskogen/ Greveløkka. De har VIPPS nr 124749

 

Løten

 

Rokosjøens venner har opprettet en SPLEIS hvor man kan gi sitt bidrag til skøytebaner, gåtraséer og skiløyper på Rokosjøen.

 

Stange

 

Ang nærmiljø-skiløyper i Stange er det mange idrettslag/velforeninger/dugnadsgrupper som kjører skiløyper:


Løyper rundt Stange sentrum kan man følge nyttig info i Facebook-gruppen "Skiløype på Stange og i Ottestad". VIPPS nr til skiløype Stange er nr 507156. 

Ottestad IL kjører løyper som kobles sammen med Stange-løypene ca halvveis mellom Ottestad og Stange og har et nærmiljøanlegg i idrettsparken i Ottestad. VIPPS nr 130463.


Espa IL har kjørt løyper fra Knuken, og fra Gransjøen til Spitalsvegen. VIPPS nr 127302. Kontonr 1813.28.20291


Ilseng IL kjører løyper i skogen (inkl lysløype) og deler av Ilsengstiene. VIPPS nr 31678


Åsbygda IL Ski har stort løypenett fra Pruterud med kobling til Åsbygda-løypene og mot Våler. Og lysløype fra Hekne til Åsen. VIPPS nr 135918, velg løypebidrag.


Vallset IL skigruppa har lysløype og løyper i nærområdet. De har VIPPS nr 93856.

Romedal vel/idrettslag er også i gang med å kjøre løyper på jordene og disse har blitt synlige på skisporet.no i vinter! VIPPS nr 115949 Romedal idrettslag (merk løypekjøring)

Kartskisse med nærskiløyper i Stange (løyper på jordene kjøres ikke nødvendigvis akkurat likt hvert år)

Vær obs på at ikke alle disse løypene er synlige på skisporet.no så her må man følge med på facebook og "spre det glade budskap" slik vi prøver å gjøre nå. Vi vet fra tidligere vintre at løyper i lavlandet er et "luksusgode" man aldri vet hvor lenge varer så disse må brukes så mye som mulig mens de er her!

God tur!

PS - gi oss beskjed hvis du har informasjon som bør være med i denne saken!

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem