Jønsberg med knepen seier i årets Skolemesterskap

Årets Skolemesterskap i friluftsliv for videregående skoler i Hedmark er gjennomført, og som tidligere år ble det en spennende og intens kniving fram til siste øvelse.

Konkurransen startet på Stange stasjon tirsdag ettermiddag kl. 17.00 og foregikk gjennom et intenst friluftslivsdøgn som endte på Tangen onsdag ettermiddag. Skolemesterskapet er et samarbeid mellom Hamar og Hedemarken Turistforening og Hedmark fylkeskommune. For sjette gang var dette et samarbeid mellom HHT og fylkeskommunen. I år var det påmeldt sju lag, men når dagen kom var det fem lag med til sammen 25 friluftsglade elever. Arrangementet er et tilbud til elevene på de videregående skolene der skolene kan melde på lag med fire til seks deltagere. Konkurransen ga utfordringer hvor både kunnskap, praktiske ferdigheter og utholdenhet ble testet. Det deltok lag fra Solør videregående skole, avdeling Sønsterud, Stange og Jønsberg videregående skoler. Storhamar måtte dessverre trekke seg før konkurransen startet.

Jønsberg videregående skole gikk til topps i mesterskapet med sitt ene av to påmeldte lag i hard konkurransen med blant annet Solør videregående skole, avdeling Sønsterud. Ett poeng skilte de to lagene til slutt, og førstehjelpsbiten og kunnskap om fisk i oppgaven NJFF Hedmark hadde lagt opp til ble til slutt avgjørende. Vinnerlaget vant en lavvo fra Bergans som går til skolen.

Deltagerne fikk testet seg på oppgaver som omhandlet lokalhistorie, vern av natur, kartkoordinater, orientering, skredsøk, samarbeid, kunnskap om allemannsretten, organisering og etablering av leir, matlaging, førstehjelp og mye mer.

Seks studenter fra friluftslivslinjen på Høgskolen i Hedmark, Elverum, var med som ledere. I tillegg hadde NJFF Hedmark ansvaret for en oppgave om fisk. Takk til dere for gode og spennende bidrag!