Ny sesong med turposter starter 1. mai

Turposter lyser opp i skogen
Turposter lyser opp i skogen Foto: Jan Schrøder

Tirsdag 1. mai starter årets sesong med turposter - du kan glede deg til mange flotte turmål i år også! Men noen poster bør du vente med pga sen vår! Det aller viktigste å merke seg er at sesongstart i Ringsaker for "10 topper i Ringsaker" er utsatt til 5. mai pga snø (og det anbefales å vente ennå litt med å ta turene). 

Nytt dette året er at turpostsesongen varer til og med 14. oktober slik at man kan ta poster også i høstferien. Poster i høyden har sesongstart 10. juni. Vent med å ta de postene som ligger høyt til litt utpå sommeren - det gjelder også post 5,6,7 og 9 i Stange.

Det blir også i år deltakerpremier til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum 60% av postene. Premien er et dagsbesøk i Ankerskogen svømmehall. Disse flotte gavene er gitt av Sparebanken Østlandet og Ankerskogen svømmehall. Hver kommune har i tillegg forskjellige opplegg for uttrekkspremier. 

Du kan laste ned trykksakene her: 

Stolpejakten i Hamar. I år er det også en ekstra satsing på kulturminner i Stolpejakten og her kan du lese mer om Kulturstolpene. Les mer: Hamar kommune nettside

10 topper i Ringsaker. Les mer: Ringsaker kommune nettside

10 turer i Stange. Les mer: Stange kommune nettside

10 turposter i Løten. Les mer:  Løten kommune nettside

Arrangørene i Løten - Torgeir Volden og Unni Thoresen fra HHT Løten krets
Arrangørene i Løten - Torgeir Volden og Unni Thoresen fra HHT Løten krets Foto: Sigrid Friis Ruud

Ifjor startet vi med digital kvittering i Ringsaker, Løten og Stange og appen DNT SjekkUt brukes også i år. Last ned appen og registrer deg og eventuelt flere familiemedlemmer før du drar ut på tur. Når du er 50 meter eller nærmere får du mulighet til å kvittere som Besøkt og du kan ta bilde, dele i sosiale medier, signere i digital gjestebok - i tilegg til at du kan følge med på informasjon og kart i appen. Kvitteringen bruker altså GPS'en (stedstjenester) i mobilen som grunnlag for at du er på posten. Vi gjør oppmerksom på at de under 16 år som ønsker deltakerpremie bør bruke trykksaken og klippe i turkortet der fordi vi sliter teknisk med å få fram alder på alle i appen. 

Stolpejakten på Hamar bruker nettsiden og appen Stolpejakten.

Samme app brukes i hele landet og turposter nær deg vises først. Hele turforslaget vil også ligge inne på ut.no (det er kun postpunktet som ligger i SjekkUT-appen).

Men - det vil selvfølgelig være mulig å kvittere i trykksaken på vanlig vis - alle poster har vanlig stifteklemme også (det gjelder også Stolpejakten). Heftene blir spredd og utdeling starter nå fra slutten av uke 17. Du kan hente deg gratis hefter i kommunenes service/informasjonskontorer, bibliotek, turistkontoret, sportsbutikker og HHT-butikken på Østre torg i Hamar. Det blir delt ut hefter til mange skoler så sjekk skolesekker om det kanskje ligger et turposthefte der denne uka.