I pinsen går vi hele Stange rundt!

Logo Stange Rundt
Logo Stange Rundt

Stange krets av HHT markerer Friluftslivets år med en 5-dagers gåtur i Stange! I pinsen 2015, nærmere bestemt i dagene torsdag 21. mai til mandag 25. mai, kan du være med på en eller flere etapper i turen "Stange rundt".

Bli med på vårtur inn i det grønne, Stange rundt! Turen går gjennom kulturlandskap og villmark, på elvesletter og opp bratte skrenter!

Det er ikke lagt opp til påmelding på Stange rundt. Man kan være med på de etappene man vil og sørger selv for tørrmat og drikke. Det blir opptelling tidlig på dagen hvor mange som skal være med på middag på kvelden og innkjøp gjøres felles. Ta med kontanter for oppgjør for dette. Overnatting skjer fortrinnsvis i telt/lavvo. Ta med liggeunderlag og sovepose. Alle steder blir det mulighet for å ligge på gulvet innomhus. HHT tar med noen telt og lavvoer til fellesbruk/utlån. Bagasjetransport av alt bortsett fra dagstursekken.

Se også: https://www.facebook.com/stangerundt der det blir lagt ut litt av hvert framover til arrangementet. Forespørsler og avtaler om samkjøring inn og ut av leirstedene er greit om skjer der, slik at det oppnås kontakt mellom de aktuelle.

Torsdag 21. mai, dag 1: Frammøte på Atlungstad brenneri med start kl. 09.00. Stange kvalifiseringssenter blir med oss fra Sakslund til Stange. Total lengde 27 km. Vi regner med å være framme ved Tangen samfunnshus til kl. 18.00. Muligheter for bagasjetransport, overnatting til neste dag og kjøp av grillmat på kvelden.
 Turleder: Aud Norstad

Fredag 22. mai, dag 2: Frammøte ved Tangen samfunnshus med start kl. 08.45. Ordfører Nils Røhne er med turfølget hele dagen. Friluftslivets år sin ambassadør, Hans Ruud, blir også med. Tangen skole skal gå sammen med oss til Fysakposten i Hovshagan, ca. 1,5 km. . Denne delen av turen går langs Mjøsa i lett terreng. Seinere skal vi gå bratt oppover lia gjennom Espa, forbi Romsætra, over Grasberget og helt til Gammelsaga. Lengde 21 km. Vi regner med å være framme på Gammelsaga til kl. 17.00. Muligheter for bagasjetransport og overnatting. Det blir arrangement med matservering på Gammelsaga om kvelden.
Turleder: Aud Norstad, tlf. 992 59 904

Lørdag 23. mai, dag 3 (pinseaften): Frammøte på Gammelsaga med start kl. 09.00. Lengde snaut 24 km. Vi regner med å være framme ved Harasjøen til kl. 18.00. Muligheter for bagasjetransport og overnatting. Ved ankomst Harasjøen kan man få skyss tilbake til Malungen hvor det blir fellesmåltid og overnatting. Inger Maren Gjerlaug forteller historien om livet og fløtinga rundt Malungen.
 Turleder: Oddvar Engen

Søndag 24. mai, dag 4 (1. pinsedag): Start fra Harasjøen badeplass/parkeringn kl. 09.00. Lengde snaut 23 km. Vi regner med å være framme ved Klevfos til ca kl. 18.00. Mye av turen denne dagen går på stinettet til Vallset Kulturstier, og vi går innom Kvennstugua (salg av kaffe og vafler) og passerer forbi Skåråsberget skogskapell (jordbærkirka). På Klevfos blir det underholdning ved Tor Karseth. Muligheter for bagasjetransport, matservering på kvelden og overnatting.
Turleder: Kari Landheim Austlid

Mandag 25. mai, dag 5 (2. pinsedag): Frammøte på Klevfos med start kl. 08.00. Lengde 20 km. Vi beregner å være framme på Atlungstad mellom kl 14.00 og 15.00 . Her har Hedmark fylkeskommune et arrangement i anledning Friluftslivets år som varer fra kl 13.00 til 15.00 med kulturprogram mm. Vår ankomst blir markert i arrangementet. Muligheter for bagasjetransport.