Forhåndsbestilling av overnatting på DNT-hytter

Soverom i 1 etasje Morskogen vokterbolig. Her er det fire sengeplasser. I tillegg er det ett enkeltrom som også kan bookes.
Soverom i 1 etasje Morskogen vokterbolig. Her er det fire sengeplasser. I tillegg er det ett enkeltrom som også kan bookes. Foto: Tore Nilsen

Nå åpner tre av HHTs hytter for booking. Les videre og lær om systemet.


Morskogen vokterbolig, Målia selvbetjent hytte og Øyungshytta kan man nå forhåndsbestille sengeplass. Vi har valgt å prøve oss fram på disse tre hyttene først, og se hvordan systemet fungerer. På Morskogen er det booking på 5 (4+1) av totalt 11 senger. På Målia er det booking på 4 av 10 senger (ett soverom). På Øyungshytta er det mulig å booke 3 (1 + 2) av i alt 6 senger. 

Det er fortsatt mulig å overnatte på hyttene uten å bestille på forhånd, men ved bestilling er du sikker på at du får en seng og du betaler på forhånd. Enklere for deg, og enklere for oss. Det er viktig å lese regler og vilkår før du bestiller. Dersom du skal bestille for barn eller ungdom får du rabatt på prisen ved å velge barne- eller ungdomspris etter at du har valgt reservasjon av en seng.

Bestilling av seng gjøres kun på nett, og kan ikke ordnes over telefon. Det er også verdt å merke seg at rettigheter til seng etter alder og medlemskap faller bort på hytter med forhåndsbestilling, men les også siste avsnitt nøye.

Slik gjør du det:

 • Både medlemmer og ikke-medlemmer kan bestille sengeplass. Medlemmer av DNT har rabattert pris. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling. Husk at for å komme inn på hytta må en i turfølget  være DNT-medlem og ha med seg DNT-nøkkelen. Den kan medlemmer deponere på for 100,- og man får tak i den i HHT-butikken.
 • Hvert rom og hver seng som er mulig å forhåndsbestille er nummerert på hytta. I bestillingssystemet ser du hvor mange senger det er per rom. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller for en gruppe.
 • Kvittering av bestilling må dokumenteres med elektronisk kvittering, eller skrives ut og tas med på turen.
 • Dersom du har bestilt og ankommer hytta senere enn kl. 19 gjelder forskuddsbetalingen fortsatt, men fortrinnsretten til seng faller bort. Klokkeslettet er bestemt bl.a. for at andre gjester ikke skal måtte vente hele kvelden før de kan finne seg en seng.
 • Skriv deg inn i protokollen på vanlig måte, men skriv i protokoll at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen gjennom "Hyttebooking". 
 • Utsjekk og vask av rom må skje før kl. 12.

VILKÅR:

 • Du kan selv avbestille ved hjelp av kvitteringen du har mottatt på e-post. Her finner du en link du kan bruke for avbestilling.
 • Avbestillings- og endringsfrist er 10 dager før oppmøtedag.
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer 10 dager før oppmøtedag.
 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.
 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
 • Dersom du blir forhindret fra å benytte bestillingen på angitt hytte og dato, gjelder betalingen på andre av DNTs selvbetjente og ubetjente hytter 5 dager før og 5 dager etter den bestilte dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for senger som er ledige etter oppmøtefristen kl. 19.00. Fyll i så fall ut engangsfullmakt og legg ved kvittering fra bestillingen i hyttesafen.
 • Vis fleksibilitet i forhold til andre gjester. Teknisk sett er det fullt mulig å betale for flere senger for å få enerom, men disse gir deg ingen rett på mer enn en seng etter kl. 19.00. Forhåndsbestilte senger er fritt disponible for andre gjester etter kl. 19.00.

Selvbetjeningsystemet er unikt, og fungerer godt takket være sporty og samarbeidsvillige turfolk. En bestillingsordning kan bli en viktig videreutvikling av systemet, men bare dersom alle våre gjester fortsetter å være like fleksible og innstilt på samarbeid som de alltid har vært. Det er akkurat dette som gjør selvbetjeningssystemet spesielt, og som gjør oppholdet på hyttene til en god opplevelse for alle!

På Øyungshytta er det ett dobbeltrom og ett enkeltrom som kan bookes.
På Øyungshytta er det ett dobbeltrom og ett enkeltrom som kan bookes. Foto: Margrete Ruud Skjeseth