Forhåndsbestilling av overnatting på DNT-hytter

DNTs standardlås. Husk nøkkelen når du skal på tur!
DNTs standardlås. Husk nøkkelen når du skal på tur! Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Fra 1. november 2021 er alle HHTs overnattingshytter åpne for forhåndsbestilling. Les videre og lær om systemet.

På alle HHTs overnattingshytter kan man nå forhåndsbestille sengeplass. 

Det er fortsatt mulig å overnatte på hyttene uten å bestille på forhånd, men ved bestilling er du sikker på at du får en seng og du betaler på forhånd. Enklere for deg, og enklere for oss. Det er viktig å lese regler og vilkår før du bestiller. Dersom du skal bestille for barn eller ungdom får du rabatt på prisen ved å velge barne- eller ungdomspris etter at du har valgt reservasjon av en seng.

Bestilling av seng gjøres kun på nett, og kan ikke ordnes over telefon. 

Slik gjør du det:


Vilkår for bruk av HHTs selv- og ubetjente hytter :

Man bestiller én seng per person. Den som er medlem i DNT i bestillingsøyeblikket, velger medlemspris og skriver inn medlemsnummeret. Vi gjør oppmerksom på at hyttene er låst med DNTs standardnøkkel. Nøkkelen er kun for medlemmer, én i reisefølge må derfor være medlem og ha nøkkelen. Når man ankommer hytta, er det viktig at alle skriver seg inn i besøksprotokollen, også de som har bestilt på forhånd. 

Omtrent halvparten av sengene på hytta ligger i bestillingssystemet. De øvrige sengene kan benyttes av vandrere som ikke har bestilt. Dersom du har bestilt og ankommer hytta senere enn kl. 19.00, gjelder forskuddsbetalingen fortsatt, men fortrinnsretten til seng faller bort. Etter dette tidspunktet står alle besøkende fritt til å velge ledige senger i hytta.

Avbestilling: 

Avbestilling frem til 5 døgn før oppmøtedag gir rett til full refusjon.   

Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon. 

Avbestilling gjøres gjennom bestillingsløsningen på nett.


Selvbetjeningsystemet er unikt, og fungerer godt takket være sporty og samarbeidsvillige turfolk. En bestillingsordning kan bli en viktig videreutvikling av systemet, men bare dersom alle våre gjester fortsetter å være like fleksible og innstilt på samarbeid som de alltid har vært. Det er akkurat dette som gjør selvbetjeningssystemet spesielt, og som gjør oppholdet på hyttene til en god opplevelse for alle!

På Øyungshytta er det ett dobbeltrom og ett enkeltrom som kan bookes.
På Øyungshytta er det ett dobbeltrom og ett enkeltrom som kan bookes. Foto: Margrete Ruud Skjeseth