Øyungshytta er igang!

Knut Storberget "klipper snora" som holdes av Margrete Ruud Skjeseth og Kristen Bartnes
Knut Storberget "klipper snora" som holdes av Margrete Ruud Skjeseth og Kristen Bartnes Foto: Helge Stikbakke

Søndag 8. juli var en dag vi i HHT kommer til å være glade og stolte av lenge! Vårt store jubileumsprosjekt - Øyungshytta - ble åpnet på en fantastisk flott dag med omlag 300 personer tilstede.

Hytta som hadde lang periode med planlegging/forberedelser og så en lynkjapp bygging og klargjøring ble åpnet av påtroppende fylkesmann Knut Storberget. Han holdt en flott tale med fokus på den tilretteleggingen HHT/DNT gjør for alle - basert på frivillighet og med tro og tillit til at tilbudet blir brukt på en slik måte at alle er like velkomne.

Nyvalgt styreleder i DNT Per Hanasand sammen med generalsekretær Nils Øveraas hadde begge reist langt og var glade for å kunne være med oss denne dagen. De sa rosende ord både om dette hytteprosjektet og om Hamar og Hedemarken Turistforening. 

Per Fineid og Anders Berg fra Pihl as og Ringsaker Jakt og Fiskeområde har fulgt og støttet opp om å få til en HHT-hytte ved Øuyngen - omtalt som den flotteste plassen i hele Pihl og Ringsakerfjellet. De overrakte et stort fotografi av en sint tiur de møtte tidligere denne våren når de var på vei inn til Øyungshytta på befaring.

Kristin Bjørnstad i Sparebankstiftelsen Hedmark hilste oss med glad gave på kr 500.000,- noe som kommer svært godt med og vi er veldig glade for. Tusen takk!

Lars Hilmar hilste fra Norsk Tipping som bidrar med spillemidler til svært mange DNT-hytter. Øyungshytta's søknad om spillemidler blir behandlet til høsten.

Tom Harald Hansen fra DNT Lillehammer hilste til sin gode nabo og gratulerte med ny hytte. Vi to naboforeningene samarbeider nå om å merke og skilte ei alternativ rute til Rondanestien om Lyngbua (den dagsetappen har blitt lang og Lyngbua er liten). Den alternative ruta går via Godlidalshytta (nå stengt som DNT-hytte) og Bunkerudtjernet og mot Kotuva og så på blåmerket sti via Geitbu og til Skolla leirsted som har en ubetjent enhet med 6 senger. Derfra kan man krysse Åsta og gå på trivelig setervei inn til Hynna og derfra på rødmerket sti (DNT Lillehammer) til Hornsjø høyfjellshotell som også har en vandrerhjem-del. Derfra er man inne på langruta Saga og kan gå nordover til Djupslia (og da er man inne på Rondanestien igjen). 

Guren Hagen hadde kommet fra Rendalen for å holde en friluftskonsert på verandaen og mange av de 300 publikummerne nøt dette ved å ligge i lyngen eller sitte og skue utover den flotte sjøen Øyungen og fjellområdet.

Så ble endelig hytta åpnet med DNT standardnøkkel og alle ble ønsket velkommen inn til å se på hytta og spise spekemat (gave fra Gilde) og flatbrød eller sandwich-knekkebrød (gave fra Barilla).

Tusen takk til alle som kom -og til alle som bidro til at dette ble en super dag! 

Når vi var ferdig med arrangementet og var på vei ut kom den første vandreren fra Lyngbua og Godlidalshytta (nå stengt) - så overnatting i den nye hytta er igang! Har du lyst til å prøve den nye hytta kan du lese mer praktisk info her ØYUNGSHYTTA - det er mulig å forhåndsbestille. Husk DNT-nøkkel og lakenpose. God sommer og god tur til Øyungshytta (eller noen av de andre hyttene våre) 

Bakgrunnsaken om åpningen 8. juli