Løypestatus i Hamarregionen 18.01.19

Aktivitetsposter på Turboløypa
Aktivitetsposter på Turboløypa Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Nå har vi herlig kaldt og godt vintervær og massevis av skiløyper å velge mellom! Her får du oversikten:

Herlige forhold på Hedmarksvidda! Se mer på  Skisporet.no

Vi i HHT kan friste barnefamilier med nye aktivitetsposter i Turboløypa som går fra Monaplassen (lang smal parkeringsplass langs veien ca 3 km innenfor Gåsbu) og derfra er løypa inn til vår Barnas Turlag hytte Lageråkvisla (ca 2 km lang). Nå henger det seks nye aktivitetsposter (se bildet) som dere kan holde på med hele familien.

Denne helgen starter det opp Stolpejakt med i skiløypene og du kan hente deg kartbrosjyren på alle tre serveringshyttene, i HHT-butikken og mange flere steder. Eventuelt laste ned kart og bruke appen. Se Stolpejakten.no (logg inn og let opp Hedmarksvidda skipostene i Hedmark).


Åpningstider serveringshyttene. ​​​​​

Alle tre serveringshyttene (Målia, Lageråkvisla og Stenfjellhytta) holder åpent i helga. Lageråkvisla har åpent kl. 11-16, mens Målia ​​​​​​​og Stenfjellhytta stenger kl. 15 i desember og januar og har åpent til kl. 16. fra februar.  Lysløypa  fra Gåsbu lyser hver kveld og slås av ved Stenfjellhytta ca kl 22.00 og senere lenger ned mot Gåsbu. Nettsak ang Bommen på Gåsbu

Nærskiløyper

Dette er andre helg på rad med masse løyper på jorder og nærskog - så nå er det svært mange som kan gå på ski "fra trappa" (eller "like bortenfor naboen"). Det er veldig mye av løypeinformasjonen fra disse løypene som ikke vises på skisporet.no, men som har facebook-grupper/sider man kan følge med aktuell info fra løypekjørere og brukere. Mye av løypenettet, f.eks i Stange, er synlig som stiplede spor uten farge og da betyr det at det er her løypene pleier å gå, men kjøringen spores ikke. Her prøver vi å gi litt oversikt over disse informasjonskanalene og hvor det er gode startpunkter:

Stange:

Ottestad og Stange: FB - Skiløype på Stange og i Ottestad  Ikke synlig på skisporet.no. Gode startpunkter/parkering er Ottestadhallen og Stange skole, evnt fotballbanen like bak (der starter lysløypa). 

Romedal:FB - øss løypegutta i Romedal  Synlig på skisporet.no. Gode startpunkter er Solvin skole, Romedal kirke og Romedal sentrum)

Ilseng: FB Ilseng IL   Ikke synlig på skisporet.no. Godt startpunkt er idrettsparken på Ilseng, bak fengselet). Har egen lysløype og løyper i skog og på jorder både mot Vang, Løten og Romedal.

Åsbygda IL: FB Åsbygda IL Ski   Synlig på skisporet.no med løypene fra Pruterud. Har nyrestaurert lysløype i Åsbygda og startpunkt/parkering er Åsbygda skole. 

Espa IL: FB Espa IL Ikke synlig på skisporet.no. Godt startpunkt er Gransjøen. Det er brøytet vei de første 500 m fra Knuken så der må man bære skiene bort til der løypa starter hvis man parkerer ved skileikområdet på Knuken.

Vallset IL: FB Vallset IL ski Har lysløype og egne løyper i tillegg. Startpunkt/parkering er der lysløypa starter (etter Amundrudbakken og før Haraset)

Oversiktskart nærløyper i Stange.

Løten

Nå er det kjørt nærløyper i og fra Løten sentrum og inn i Mosjømarka, og litt rundt Jønsrud skole i Nordbygda og Ådalsbruk skole. Fint å starte/parkere ved Løtenhallen, Østvang skole og Bergum. Synlig på skisporet.no og kjøres av Løtenløyper. I Skogbygda blir det kjørt med skuter og sporet blir synlig på skisporet.no (følg med!). Gode utgangspunkt her er Fjellhaug/Oppegård og Skogbygda/Olahuset.

Hamar

Hamar skiklubb kjører løypene (på vegne av Hedmarken Turistløyper) i Ankerskogen, Klukhagan, Furuberget og utover jordene til Furnes kirke og en fin runde om Olrud. I tillegg til Gjerlu/Kylstad. Dette er synlig på skisporet.no.

Løypene Veståsløypa og Øståsløypa i Vang: FB Veståsløypa kjøres av privatpersoner med skutere på vegne av Hedmarken Turistløyper og de legger inn informasjon i den facebook-gruppen. Øvre del av løypa er igang.
Øståsløypa (info pr 18.01) er nå er kjørt helt fra Ener u-skole og helt opp til Gåsbu (litt kvistete i løypa i øverste del). 

Ringsaker 

Det kjøres løyper på Nes, Gaupen og Moelv / Ring og Veldre og de er synlige på skisporet.no. Vollkoia turløyper kjører den vestlige delen av løypenettet på Hedmarksvidda og de har også egen facebookside Vollkoia turløyper

Hinderløypepost
Hinderløypepost Foto: Margrete Ruud Skjeseth