Løypestatus i Hamarregionen 15.03.19

Gitvolatårnet
Gitvolatårnet Foto: Ragnhild Narum

Denne helgen bør du bruke lørdag på tur hvis du er glad i sol og ski! Søndag snør det igjen. Det er nysnø og alle løyper i høyden er oppkjørt før helgen. Har du vært på tårnet på Gitvola (bildet) på ski? 

Husk å støtte løypekjøringen med frivillig bidrag før skisesongen er over - de fortjener din støtte!

"Sjusjøløypa" mellom Hamarsæterhøgda og Lavlia blir kjørt til hver helg (etter behov) fra vinterferien til påsken. 
Se status skiløyper her:  Skisporet.no

Fredag 15. mars er siste dag for å ta poster i Stolpejakten i skiløypene på Hedmarksvidda. 

Vang almenning gjør oppmerksom på at det er tømmerveg i samme trase som skiløypa ca 2 km fra Bringbu retning Raudfjellet så der kan det være smart å bære skiene foreløpig.

Hedmark trafikk setter opp flere bussavganger både til Gåsbu og Budor på skoleferiedager/helger fra 18. februar.

Åpningstider serveringshyttene. ​​​​​

De tre serveringshyttene (Målia, Lageråkvisla og Stenfjellhytta) holder åpent i helgene. Nå har alle tre hyttene lik åpningstid fra kl. 11-16. Lysløypa  fra Gåsbu lyser hver kveld og slås av ved Stenfjellhytta ca kl 22.00 og senere lenger ned mot Gåsbu. 

Nettsak ang. Bommen på Gåsbu

Nærskiløyper

Nå har vi hatt lang sesong med løyper på jorder og nærskog - så nå er det svært mange som kan gå på ski "fra trappa" (eller "like bortenfor naboen"). Det er veldig mye av løypeinformasjonen fra disse løypene som ikke vises på skisporet.no, men som har facebook-grupper/sider man kan følge med aktuell info fra løypekjørere og brukere. Mye av løypenettet, f.eks i Stange, er synlig som stiplede spor uten farge og da betyr det at det er her løypene pleier å gå, men kjøringen spores ikke. Her prøver vi å gi litt oversikt over disse informasjonskanalene og hvor det er gode startpunkter:

Stange:

Ottestad og Stange: FB - Skiløype på Stange og i Ottestad  Ikke synlig på skisporet.no. Gode startpunkter/parkering er Ottestadhallen og Stange skole, evnt fotballbanen like bak (der starter lysløypa). 

Romedal:FB - øss løypegutta i Romedal  Synlig på skisporet.no. Gode startpunkter er Solvin skole, Romedal kirke og Romedal sentrum)

Ilseng: FB Ilseng IL   Ikke synlig på skisporet.no. Godt startpunkt er idrettsparken på Ilseng, bak fengselet. Har egen lysløype og løyper i skog og på jorder både mot Vang, Løten og Romedal. Mange av skiløypene bruker samme trase som Ilsengstiene og da er det veldig fint at de som går på beina går ved siden av skisporet - noen steder er det tilogmed kjørt gåspor ved siden av.
Visste du forresten at det er flott utendørs ishockey-bane med belysning på fotballbanen på Ilseng? Det kan anbefales en tur dit!

Åsbygda IL: FB Åsbygda IL Ski   Synlig på skisporet.no med løypene fra Pruterud. Har nyrestaurert lysløype i Åsbygda og startpunkt/parkering er Åsbygda skole. Nå kan man gå fra Åsbygda skole og helt inn til Pruterud-løypene. 

Espa IL: FB Espa IL Ikke synlig på skisporet.no. Det er nå fine oppkjørte skiløyper fra Gransjøen og Knuken. Det går nå løyper parallellt med bilveien fra lavvoen ved Knuken, forbi Knukenga og ned til krysset ved Knukvangen.

Vallset IL: FB Vallset IL ski Har lysløype og egne løyper i tillegg. Startpunkt/parkering er der lysløypa starter (etter Amundrudbakken og før Haraset)

Oversiktskart nærløyper i Stange.

Løten

Nå er det kjørt nærløyper i og fra Løten sentrum og inn i Mosjømarka, og fra Jønsrud skole i Nordbygda og Ådalsbruk skole. Fint å starte/parkere ved Løtenhallen, Østvang skole og Bergum. Synlig på skisporet.no og kjøres av Løtenløyper.  Har du prøvd å starte skituren på Savalsætra før? Det kan være en god variasjon for å få en annen type skitur enn å starte på Budor. Man kjører til Savalsætra fra Jønsrud skole og nordover på Savalsætervegen (bom tilsvarende som på Budorvegen). Løtenløyper har også kjørt opp fra Jønsrud til Savalsætra (og videre), så nå er det mulig å gå fra lavlandet til Budor.

I Skogbygda blir det kjørt med skuter og sporet er nå synlig på skisporet.no. Gode utgangspunkt her er Fjellhaug/Oppegård og Skogbygda/Olahuset. Disse løypene går innover forbi Gjetholmsjøen og inn til Pruterud-løypene (Åsbygda) som igjen henger sammen med Våler sitt løypenett. Så her kan man gå mange, mange mil!

Hamar

Hamar skiklubb kjører løypene (på vegne av Hedmarken Turistløyper) i Ankerskogen, Klukhagan, Furuberget og utover jordene til Furnes kirke og en fin runde om Olrud. Nb! Furnesløypa er ikke kjørt sammenhengende til Hamar pga. veiarbeidene i Nydalen i år. Dette er synlig på skisporet.no.

Løypene Veståsløypa og Øståsløypa i Vang: FB Veståsløypa kjøres av privatpersoner med skutere på vegne av Hedmarken Turistløyper og de legger inn informasjon i den facebook-gruppen. Nyhet - nå har også Øståsløypa en egen facebook-gruppe som man kan be om å bli medlem av! Øståsløypa er er kjørt helt fra Ener u-skole (med en avstikker til Ingeberg) og helt opp til Gåsbu.

Innimellom kjøres det skuterløyper på jordene i nedre Vang - gode utgangspunkt kan være Lovisenberg skole som nå har skuterløyper på jordene parallelt med Olsrudvegen og til Ingvoldstad/Aalstad der det er fine runder både på jorder og innom skog - og som krysser RV 25 i undergangen ved Aalstad gård og som går til Lunden skole (kan også være et fint sted å starte turen). Det kjøres også en løype fra Lovisenberg skole mot Kvæka og Ilseng.

Ringsaker 

Det kjøres løyper på Nes, Gaupen og Moelv / Ring og Veldre og de er synlige på skisporet.no. Vollkoia turløyper kjører den vestlige delen av løypenettet på Hedmarksvidda og de har også egen facebookside Vollkoia turløyper. Nå meldes det også om at det er kjørt skuterløyper i Høsbjørmarka og et godt startpunkt er plassen som heter Langtbort.

Denne helgen arrangeres Birkebeinerrennet og det påvirker veiene i Ringsakerfjellet - les om det her: Birkebeiner-info

Det er sikkert mange løyper som vi i HHTs administrasjon ikke har fanget opp også - send oss gjerne et hint på e-post eller på annet vis så kan vi ta inn DIN informasjon!

GOD HELG - om du går på beina, på skøyter, med spark, akebrett, truger, på ski eller måker tak!

En annen mulighet for herlig utsikt er Brumundkampen
En annen mulighet for herlig utsikt er Brumundkampen Foto: Ragnhild Narum