Førjulshelg på ski på Hedmarksvidda

Webkamera Stenfjellhytta sørover fredag kl 10
Webkamera Stenfjellhytta sørover fredag kl 10 Foto: stenfjellhytta webkamera

Status skiløyper foran helgen 14.-16. desember på Hedmarksvidda (inkl åpent på Målia lørdag og søndag)!

Svært mange av løypene på Hedmarksvidda er nå kjørt med løypemaskin og det er faste, fine spor. Det trengs mer snø for å kjøre opp igjen løypene.

Vollkoia turløyper har også startet kjøring med løypemaskin nå (torsdag kveld) og de sier at der det er grusvei under er det fine forhold. Det trengs mer snø der løypene går i terrenget men det går an å gå der (med positiv innstilling og ski man ikke er redd for).

Åstdalen turløyper startet løypekjøring forrige helg og kjører fredag formiddag så det blir en fin førjulshelg for hyttefeltene som ligger ved det løypenettet (Bjønnåsen, Øyungen, Skvaldra, Gammelskolla). Følg løypekjøring på skisporet.no

Det er omlag 25 cm snø og på myrene er det litt is i sporene. Fredag formiddag (14.12) kl 10 var det vindstille og minus 11 grader på Målia. 

Målia holder åpent både lørdag og søndag denne førjulshelgen - fra kl 11.00 til 15.00 begge dager. Støtt Vang skolekorps med et besøk! Neste helg er det stengt men hytta holder åpent i romjula fra 2. juledag. Åpningstider serveringshyttene. ​​​​​​​

Det er all grunn til å starte skisesongen i helgen hvis man liker å gå på ski tidlig i sesongen - husk det helt spesielle lyset og roen det er i vinterdagene på denne tiden. Nå er det tørr, fin nysnø og kuldegrader så det er lett å smøre skiene. Lysløypa står på fra Gåsbu nå så du kan gå der i mørket - eller prøve noen av de andre løypene med hodelykt hvis du ikke rekker skitur i dagslys. Lysløypa slås på når det er mørkt nok (har føler) og slås av ved Stenfjellhytta ca kl 22.00 og senere lenger ned mot Gåsbu. 
Sola kommer opp ca kl 09.15 og går ned ca kl 15 i helgen.

Nettsak ang Bommen på Gåsbu

Soloppgang ved Lageråkvisla ons 05.12
Soloppgang ved Lageråkvisla ons 05.12 Foto: Margrete Ruud Skjeseth