Løypestatus i Hamarregionen 15.02.19

Nå kjøres "Sjusjøløypa" mellom Hamarsæterhøgda og Lavlia
Nå kjøres "Sjusjøløypa" mellom Hamarsæterhøgda og Lavlia Foto: Skjermdump fra skisporet.no

Idag starter vinterferien for Hamarregionen og værmeldingen ligner på "påskestemning" så her kan det bli mange gode utendørs opplevelser for mange!

Vinterferienyheten er at akkurat nå (fredag 15. februar formiddag) kjøres "Sjusjøløypa" for første gang denne vinteren.Da mener vi den mer enn 1,5 mil lange koblingen mellom Hamarsæterhøgda og Lavlia (nord for Brumund). Denne løypa kjøres til hver helg (etter behov) fra vinterferien til påsken. Vi i HHT går her som fellestur lørdag 2. mars og vi oppfordrer alle som vil ha en skikkelig dagstur til å bli med - påmelding innen onsdag 27. februar. Se status skiløyper her:  Skisporet.no

Det er fortsatt mulig å ta poster i Stolpejakten i skiløypene på Hedmarksvidda og du kan hente deg kartbrosjyren på alle tre serveringshyttene, i HHT-butikken og mange flere steder. Eventuelt laste ned kart og bruke appen. Se Stolpejakten.no (logg inn og let opp Hedmarksvidda skipostene i Hedmark).

Vang almenning gjør oppmerksom på at det er tømmerveg i samme trase som skiløypa ca 2 km fra Bringbu retning Raudfjellet så der kan det være smart å bære skiene foreløpig.

Hedmark trafikk setter opp flere bussavganger både til Gåsbu og Budor på skoleferiedager/helger fra 18. februar.

Åpningstider serveringshyttene. ​​​​​

Alle tre serveringshyttene (Målia, Lageråkvisla og Stenfjellhytta) holder åpent i helga. Nå har alle tre hyttene lik åpningstid fra kl. 11-16. Lysløypa  fra Gåsbu lyser hver kveld og slås av ved Stenfjellhytta ca kl 22.00 og senere lenger ned mot Gåsbu. 

Nettsak ang. Bommen på Gåsbu

Nærskiløyper

Nå har det vært en måned med løyper på jorder og nærskog - så nå er det svært mange som kan gå på ski "fra trappa" (eller "like bortenfor naboen"). Vi får håpe mildværet ikke ødelegger de fine mulighetene!
Det er veldig mye av løypeinformasjonen fra disse løypene som ikke vises på skisporet.no, men som har facebook-grupper/sider man kan følge med aktuell info fra løypekjørere og brukere. Mye av løypenettet, f.eks i Stange, er synlig som stiplede spor uten farge og da betyr det at det er her løypene pleier å gå, men kjøringen spores ikke. Her prøver vi å gi litt oversikt over disse informasjonskanalene og hvor det er gode startpunkter:

Stange:

Ottestad og Stange: FB - Skiløype på Stange og i Ottestad  Ikke synlig på skisporet.no. Gode startpunkter/parkering er Ottestadhallen og Stange skole, evnt fotballbanen like bak (der starter lysløypa). 

Romedal:FB - øss løypegutta i Romedal  Synlig på skisporet.no. Gode startpunkter er Solvin skole, Romedal kirke og Romedal sentrum)

Ilseng: FB Ilseng IL   Ikke synlig på skisporet.no. Godt startpunkt er idrettsparken på Ilseng, bak fengselet. Har egen lysløype og løyper i skog og på jorder både mot Vang, Løten og Romedal. Mange av skiløypene bruker samme trase som Ilsengstiene og da er det veldig fint at de som går på beina går ved siden av skisporet - noen steder er det tilogmed kjørt gåspor ved siden av.
Visste du forresten at det er flott utendørs ishockey-bane med belysning på fotballbanen på Ilseng? Det kan anbefales en tur dit!

Åsbygda IL: FB Åsbygda IL Ski   Synlig på skisporet.no med løypene fra Pruterud. Har nyrestaurert lysløype i Åsbygda og startpunkt/parkering er Åsbygda skole. Nå kan man gå fra Åsbygda skole og helt inn til Pruterud-løypene. 

Espa IL: FB Espa IL Ikke synlig på skisporet.no. Det er nå fine oppkjørte skiløyper fra Gransjøen og Knuken. Det går nå løyper parallellt med bilveien fra lavvoen ved Knuken, forbi Knukenga og ned til krysset ved Knukvangen.

Vallset IL: FB Vallset IL ski Har lysløype og egne løyper i tillegg. Startpunkt/parkering er der lysløypa starter (etter Amundrudbakken og før Haraset)

Oversiktskart nærløyper i Stange.

Løten

Nå er det kjørt nærløyper i og fra Løten sentrum og inn i Mosjømarka, og fra Jønsrud skole i Nordbygda og Ådalsbruk skole. Fint å starte/parkere ved Løtenhallen, Østvang skole og Bergum. Synlig på skisporet.no og kjøres av Løtenløyper.  Har du prøvd å starte skituren på Savalsætra før? Det kan være en god variasjon for å få en annen type skitur enn å starte på Budor. Man kjører til Savalsætra fra Jønsrud skole og nordover på Savalsætervegen (bom tilsvarende som på Budorvegen). Løtenløyper har også kjørt opp fra Jønsrud til Savalsætra (og videre), så nå er det mulig å gå fra lavlandet til Budor.

I Skogbygda blir det kjørt med skuter og sporet er nå synlig på skisporet.no. Gode utgangspunkt her er Fjellhaug/Oppegård og Skogbygda/Olahuset. Disse løypene går innover forbi Gjetholmsjøen og inn til Pruterud-løypene (Åsbygda) som igjen henger sammen med Våler sitt løypenett. Så her kan man gå mange, mange mil!

Hamar

Hamar skiklubb kjører løypene (på vegne av Hedmarken Turistløyper) i Ankerskogen, Klukhagan, Furuberget og utover jordene til Furnes kirke og en fin runde om Olrud. I tillegg til Gjerlu/Kylstad og videre opp til Vollkoia-løypene. Dette er synlig på skisporet.no.

Løypene Veståsløypa og Øståsløypa i Vang: FB Veståsløypa kjøres av privatpersoner med skutere på vegne av Hedmarken Turistløyper og de legger inn informasjon i den facebook-gruppen. Veståsløypa er oppkjørt med spor hele veien fra Flagstad til Gåsbu. Det er ikke oppkjørt mellom Flagstad-Ener. Øståsløypa er er kjørt helt fra Ener u-skole (med en avstikker til Ingeberg) og helt opp til Gåsbu.

Det kjøres også skuterløyper på jordene i nedre Vang - gode utgangspunkt kan være Lovisenberg skole som nå har skuterløyper på jordene parallelt med Olsrudvegen og til Ingvoldstad/Aalstad der det er fine runder både på jorder og innom skog - og som krysser RV 25 i undergangen ved Aalstad gård og som går til Lunden skole (kan også være et fint sted å starte turen). 

Ringsaker 

Det kjøres løyper på Nes, Gaupen og Moelv / Ring og Veldre og de er synlige på skisporet.no. Vollkoia turløyper kjører den vestlige delen av løypenettet på Hedmarksvidda og de har også egen facebookside Vollkoia turløyper

Nå meldes det også om at det er kjørt skuterløyper i Høsbjørmarka og et godt startpunkt er plassen som heter Langtbort.

Det er sikkert mange løyper som vi i HHTs administrasjon ikke har fanget opp også - send oss gjerne et hint på e-post eller på annet vis så kan vi ta inn DIN informasjon!

GOD HELG - om du går på beina, på skøyter, med spark, akebrett, truger, på ski eller måker tak!