Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skitur  til   Vollkoia/Blåmyrkoia 02.01.2019

Foto: Oddmund Lunna

Med et "godt nyttår!" ble vi møtt  av Harald, etter hvert som vi - 28 ialt - ankom Blåmyrkoia i dag.

Tekst: Eva Jønsrud

Harald kunne så fortelle om en "trasig" start på turen for ham og Dag Erik.  Uværet i natt forårsaket at de kjørte seg helt fast i ei snøfonn, og måtte få hjelp av traktor m,m.- av tidligere elever, viste det seg!  Uværet i går og i natt hadde herjet voldsomt.  

Men onsdagen opprant - som en "fugl Fønix" - med sol og nyoppkjørte løyper. Som om vi itte visste dèt!  Onsdagsværet skuffer oss aldri!

 

Sigrid hadde valgt nettopp H. C. Andersens epos om "Fugl Fønix" - (som jeg benyttet i overført betydning ovenfor) -  en fabelfugl fra egyptisk mytologi, hvor den er et symbol på udødelighet, gjenfødelse og håp om seier etter døden. Den blir ofte beskrevet som en stor fugl i rødt og gull, og med brennende fjær der den stiger opp fra asken som en ung, ny fugl.  Sigrid hadde, som den dyktige husflidslærer og instruktør hun alltid forblir, laget sin "fugl Fønix" på sine takkekort.  En fargerik fugl formet i et hjerte.  For "fra hjertet utgår livet." Usedvanlig vakkert og beskrivende.

 

Hans sin sang om hva en onsdagstur gir oss, ble lystig avsunget, bollene spist og så kunne vi gli av gårde i solskinn på nyoppkjørte "trikkeskinner"! Herlig! 

Og på Vollkoia hadde det vært 7 stk.

Nå er skisesongen i gang.  Og vi nyter denne muligheten til å trimme både sinn og skinn i sosialt samvær, utfordre balanse og lunger og nyte vakker natur.  Slik holder vi oss "unge"!!

 

Vel møtt neste onsdag!   

 


Foto: Eva Jønsrud

Skrevet av Harald Normann 5. januar 2019