Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skitur til Vollkoia/Blåmyrkoia 23.01.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

Litt overskyet og – 6 grader. Ypperlige føreforhold slik at det var atskillig lettere å gå i dag.

Tekst: Sidsel Gotaas

Om det var føret eller bedre form skal være usagt, men 38 personer kom opp til Blåmyrkoia mens 8 holdt seg i de nedre løypene i dag. Varmt og godt ble det i begge koiene selv om Harald hadde glemt nøkkelen til Vollkoia og måtte reise hjem igjen for å hente den. Takk for strevet, Harald. Vi setter stor pris på å komme til varme koier. Deilige boller ble det til oss også, og selvfølgelig en sang av Hans før Liv leste en historie om pølser. Navnet kommer fra pull. Altså en dyne. Pølsene er jo også fra starten av pakket inn i tarmer og stappet med alt mulig fra slaktet. Til hverdags ble det brukt innmat, talg og blod. I finere pølser brukte man kjøtt av ymse slag. Det sies at alle nordmenn fortærer 50 Wienerpølser i året!  17. mai er barnas dag og da spises det en mengde pølser, antagelig også iskrem, men det var ikke dagens emne.

Flotte turer fikk vi hjem igjen da alle kan velge hvilken løype de vil ta. Jeg vil anbefale turen rundt Bokåsen for alle som pleier å dra rett nedover igjen. Det er en koselig tur med fin utforkjøring og hyggelig myrområde nedenfor. Videre kan man enten dra opp til Blåmyra igjen, eller ta Langholvegen (nytt skilt) og Gråbeindalsvegen. Løypa over Høyenhall var ikke kjørt opp ennå. Det er antagelig litt for lite snø da det er så mange bekker på tvers her. Stormyra og Lekmyra blir da siste etappe frem til P-plassen, hvis man ikke går litt oppover til løypa som kommer fra Bjørsetra.

Velkommen til nye turer!  Dette lover godt for mange fine turer i vinter!

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 24. januar 2019