Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skitur  fra/ved Vollkoia  30.01.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

-18 grader på Vollkoia kl. 08.30. Det betydde at Harald og Dag Erik ikke dro opp til Blåmyrkoia for å fyre.

Tekst: Sidsel Gotaas

Men til tross for disse kalde gradene, kom 22 personer seg av gårde. Etter en skitur til forskjellige steder, ble det derfor samling i den lille Vollkoa med boller, sang og et lite avisutklipp fra 1958 etter ski-VM i Lahti; Rapporten til sportskommentator Leif Isdahl i Dagbladet hadde overskriften: "Gårdsdagens kvinnelangrenn er mitt styggeste idrettsminne til dags dato. Så uskjønt var dette innslaget i årets verdensmesterskap at man gikk nedslått og kvalm hjem fra skistadion. Det var kvinneidrett i sin aller verste avskygning. Det var vondt å se hvordan jentene kom gjennomsvette og segneferdige, bustete på håret og grimete i ansiktet. Bare et par hederlige unntak fantes, blant dem var Ingrid Wigernes som til og med holdt make-up-en i orden». « Siste gang vi deltar i  kvinnelangrenn!»

Som ungdom i de dager syntes jeg det var flott at kvinnene deltok. En av «jentut'n» gikk i min parallellklasse, så jeg syntes jo det var stort da de vant i Grenoble 1968.

Snøforholdene er nå helt flotte og det kjentes ikke så veldig kaldt ut heller for min del der jeg gikk alene og tok en del vinterbilder. Det var ikke så mange jeg møtte i dag, men både elg og rev hadde tatt seg en tur over Blåmyra.

Vi håper jo på fine forhold resten av vinteren. Det er bare å komme seg ut!

Klikk her for å skrive tekst.
Foto: Oddmund Lunna

Skrevet av Harald Normann 30. januar 2019