Skitur til  Vollkoia/Blåmyrkoia 06.02.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

Det ble  litt snøvær på hjemturen i dag også, ikke så mye, og  ca. -8 grader.

Tekst: Sidsel Gotaas.

Ypperlige løyper alle steder, så vi fikk fine forhold både oppover og ned igjen. Vi går alle  litt forskjellige turer hjemover igjen. Noen tar den korte, mens andre går litt lengre. Fint er det å komme seg ut i alle fall! Vi ble 26 personer og Gucci på Blåmyrkoia. Etter hvert fikk vi også deilige boller. På den lille Vollkoia kom det 8 personer i dag.

Etter sangen der alle som yder litt ekstra, fortjener en stor takk. Liv leste litt om skreien og alle de gode middagene vi kan få av den. Nå er det igjen skrei som kommer inn til Lofoten og Vesterålen for å gyte. Yngelen driver så nordover med Golfstrømmen og vokser seg større og større i løpet av en del år i Barentshavet før den blir gytemoden og starter på sin lange vandring sørover. Derfor navnet «skridar» som er blitt til skrei. Mølje var vanlig noen steder, senere blir det kokt torsk med lever og rogn, pyntet med gulrøtter og smeltet smør. Nam! Nam! Knudstad og Holen har fått svært godt omdømme etter at de har holdt på siden 1925. Nå er det 3.generasjon; Kjetil Holen som leder denne sagnomsuste fiskeforretningen.

Klikk her for å skrive tekst.
Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 7. februar 2019