Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

DNT ung arrangerer dagskurs skred 30. mars

Foto: Kristin Rian

DNT ung Hedemarken inviterer til dagskurs skred nordisk lørdag 30. mars for ungdom i alderen 13-26 år for økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. 

Kurset skal gi deltakerne et innblikk i under hvilke forhold, hvor og hvordan det løsner skred. Kurset gir videre en innføring i turplanlegging og orientering i vinterfjellet, med fokus på nordisk ferdsel og bruk av skredvarsel. Målet er å gi deltagerne kompetanse til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader og enkle tiltak for hvordan man kan omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.            

Vi starter kl 09.00 med en kort innføring i skredlære og turplanlegging innendørs på Budor Gjestegård, før vi spiser suppe med brød til lunsj innendørs. Deretter går vi ut i området ved alpinanlegget på Budor hvor vi man gjennomfører den praktiske delen av dagskurset. Kurset avsluttes med en kort kursevaluering.

Antall plasser: 10

Utstyr: Liggeunderlag, varmt drikke på termos, ei matpakke til ettermiddagen og vinterklær tas med av den enkelte deltager. Fjellski, randoneeski eller vanlige langrennski og staver må alle ha med.

HHT stiller med grunnleggende førstehjelpsutstyr, sender/mottaker, vindsekker, spader og søkestenger.

Aldersgruppe: 13-26 år.

Pris: 200,- for DNT-medlem/ 300,- for ikke-medlem (betaling ved påmelding). PÅMELDING HER

Tidspunkt: Lørdag 30. mars kl 0900-1600.

Påmeldingsfrist: 24. mars

Sted: Budor

Kursinstruktør: Hans Petter Håkonsen.

Kontaktperson: Knut Einar Nordhagen, tlf 977 80 304.

Foto: Kristin Rian