Ilsengstiene - Norges beste turrute!

Juryen valgte Ilsengstiene til Norges beste turrute!
Juryen valgte Ilsengstiene til Norges beste turrute! Foto: Lars Erik Mørk

Tirsdag 12. mars ble Norges beste turrute kåret på Stikonferansen 2019 i Bergen. Det ble en veldig spennende kveld som utløste kjempestolthet og glede over at Ilsengstiene vant!

Bakgrunn

Sommeren 2018 gjennomførte fylkeskommunene og Gjensidigestiftelsen en fylkesvis kåring av Norges mest populære turruter. Da kunne alle stemme frem sine favoritturer blant 100 nominerte ruter på www.turrute.no, og deretter ble 16 ruter plukket ut som fylkesvinnere som gikk videre til en landsfinale. Ilsengstiene og fire andre ruter gikk videre til en superfinale der vinneren ble plukket ut av en jury bestående av Tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng, Frank Skjærbekk fra Tjukkasgjengen og juryformann Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk friluftsliv: 

– Vi har sett etter en tursti som i tillegg til å ha alle kvalitetene en god tursti skal ha, også kan være et godt eksempel på hvordan man utnytter de lokale forhold til beste for flest mulig brukere, forklarte Heimdal fra scenen.

Passer for alle brukergrupper

Hege og Stine Schultz Heireng, som står bak bloggen tursøstre.no, trakk frem at vinneren av “Norges beste turrute” har klart å etablere et bredt stinettverk i et variert turområde, der naturen og kulturlandskapet spiller hovedrollen. Dette er turruter med høy opplevelseskvalitet, som passer for ulike brukergrupper, og som er tilgjengelig hele året - til fots, med ski på beina eller på hesteryggen. 

–Det er etablert rasteplasser, satt opp informasjonsskilt ved severdigheter og kulturminner, og satt opp flere ulike turrutemuligheter som gjør området spennende og variert - et sted man kan returnere til uten å følge de samme sporene hver gang, sier Hege.

Les hele saken på dnt.no og se filmen under som Steinar Saghaug (styreleder i Friluftsrådenes landsforbund) tok under utdelingen:


Nå kan alle som bidrar til at Ilsengstiene faktisk er Norges beste turrute "heise flagget" og feire at SAMMEN FÅR VI DET TIL! Ilseng idrettslag, 25 grunneiere, dugnadsfolk, lokalbefolkning og alle glade turgåere som bidrar til å holde stiene åpne og trivelige for alle hele året. HURRA!

Lurer du på hvor Ilsengstiene er? Her kan du lese mer: ILSENGSTIENE PÅ UT.NO

Se også: Presentasjon av Ilsengstiene laget av Hedmark fylkeskommune.