Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skitur ved Vollkoia og til Blåmyrkoia 13.03.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

I dag var det et ufyselig vær. Det hadde snødd i hele natt og blåst en del i tillegg,

Tekst: Sidsel Gotaas

så mange måtte nok måke før de kunne dra i vei. Men da vi kom opp til bommen, viste det seg at veien videre ikke var brøytet og bare firehjulstrekkere kunne komme opp. Men etter en stund dukket en traktor med snøfreser opp, og vi kjørte da i kolonne oppover alle bakkene både to- og firehjulstrekkere. En barnehage fra Kylstad var også på tur i dag, men de hadde leiet den store Vollkoia og hadde det nok fint allikevel. Med nesten nullgradersføre og nysnø, var det ikke lett å smøre ski. Selv felleskiene iset hos noen. Andre fikk store kladder og glien var elendig. Til og med Ole Ellefseter måtte nesten gå nedover langbakken! Til tross for alle vanskelighetene, kom 14 personer og en hund opp til Blåmyrkoia. 4 holdt seg på Vollkoia. Der måtte doen graves frem!

Vi som var på Blåmyrkoia hadde en trivelig stund med mye latter. Deilige boller fikk vi og sangen lød fortreffelig! Sidsel leste litt om Simen, bror min av Kjell Aukrust om den gangen han skulle hoppe på ski i 30 minusgrader og kledde seg med Nationen og Østlendingen både foran og bak. Litt stiv ble han, men Kongsbergknekken måtte jo innøves i spisestuen så det skranglet i skapet. 30 meter var det store målet, men han var litt engstelig og så måtte han tisse både en og tre ganger, for dette var nifst! Ned hoppet han, men dessverre kom han til 29,5 meter. En halv meter for kort!  En av dagens turgåere hadde selv hoppet i denne bakken og kom nok noe lengre, men han hadde ikke Nationen og Østlendingen på seg da han hoppet noen år senere!

Utenfor vinduet hadde Dag Erik fylt opp  fuglemateren. Det satte dompappene, kjøttmeisen og granmeisen svært stor pris på der de hentet  mat i ett sett. Koselig for oss som sitter inne og ser på!

Da vi kom ned til Vollkoia igjen, traff vi løypekjøreren. Han hadde kjørt opp og ned tre ganger i dag, men sporene snødde igjen like fort! Han fikk en bolle! Takk for hjelpen! Nå håper vi det blir triveligere forhold på de siste skiturene i vinter. Velkommen oppover!

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 14. mars 2019