Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skitur ved Vollkoia og til Blåmyrkoia 20.03.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

I dag ble det strålende vær med plussgrader. Men det ble dermed skikkelig luggeføre, især i nedoverbakkene  var det vanskelig å kjøre.

Tekst: Sidsel Gotaas

Det gikk fort i skyggepartiene og plutselig var det nesten helstopp. I slike tilfelle føler man seg gammel! Hva er det vi har gitt oss ut på? Noen hadde det sikkert helt flott i solskinnet. Det var nesten vanskelig å gå inn på koia, men det kom nok over 40 stykker i dag til Blåmyrkoia og hele 8 personer var innom Vollkoia. Etter at boken var gått rundt, sa Karin at det er for få som har skrevet i den. Hun ble da gjort oppmerksom på at det var en side til. »Da er det for mange!» sa hun.

Bolle  og sang ble det også. Liv leste om tapas i dag. Det betyr egentlig deksel og kom fra Spanias kong Alfons på 1200-tallet. Det fulgte alltid med godt drikke, rødvin, hvitvin og sherry. For at det ikke skulle komme sand i vinen, ble glasset dekket med en skinkeskive. Reidun leste et dikt om gubben som ikke fikk lov av sin gudfryktige kone å lage brennevin, så han tok med apparatet på utedassen. Da kona gikk dit, eksploderte hele herligheta. Apparatet ble sporløst borte, men kona ble funnet inni skogen. Hva sa kona da?

Foto: Helene Landheim

Skrevet av Harald Normann 21. mars 2019