Skitur ved Vollkoia og Blåmyrkoia 27.03.2019

Appelsinpause i sola
Appelsinpause i sola Foto: Eva Jønsrud

Tur i god temperatur og sol

Dagen opprant med full sol og med en temperatur på vel-3 gr, var dette perfekt for onsdagstur – på ski. Løypemaskina gikk uavbrutt og på Vollkoia ble vi ønsket velkommen av «mor Vollkoia» - Reidun!

Vi nådde Blåmyrskoia i større og mindre flokker og etter hvert var vi 35 samlet – til prat, boller og samvær. Tradisjonen tro ble en av Hans’ beskrivende tursanger avsunget.

Ordet ble så gitt til Astrid, som kunne fortelle at Trygve Brandsnes nettopp var død. Hun mintes Trygve som en av de første som ble med i styret i Onsdagsgruppa. Han fikk delansvar for sommerturene sammen med Stein, startet med å legge ut tur-referat på nettet og tok ansvar for fotoarkivet - helt til Harald tok over. Han vil bli lenge husket for sitt engasjement og store turglede.

Så ble vi kjent med at vi har fått en ny dikter blant oss: Solvår Olestad. Hun leste egne dikt for oss: «Følelser» og «Morgentimer». Vare og fine stemningsdikt, som fremkalte ettertanke og gjenkjennelse, beskrevet på en mesterlig måte. Vi håper å høre mye mere fra Solvår i årene framover!

Laila kunne hilse så mye fra både Anne og Sigrid, som følte at formen og helningen av bruddene gikk framover. Men skisesongen var nok over for denne sesongen. Men, itte overraskende, var de optimistiske og hadde tro på at dette snart var tilbakelagt. Sidsel måtte også melde avbud i dag, da hennes fall på forrige onsdagstur, hadde endt i ribbeinsbrudd! Da er det itte greit å gå på ski!!

AnkerHjemturen gikk uten uhell av noe slag. Løypemaskina hadde gjort det fristende å prøve ut Husmorrunden. Og da gikk det for det samme å legge veien om Høienhall og Stormyra. Mens andre tok løypa rett tilbake til Vollkoia, der Kathe og datter var kommet på koselig besøk. I alt var det 7 stk. samlet der i dag.

Takk for nok en flott Onsdagstur-dag – for all tilrettelegging og sosialt samvær. Vel møtt neste onsdag. Da er samlingen på den aller nyeste Blåmyrskoia, og med varme i bålpanna.

God bedring til Anne, Sigrid og Sidsel. Dere er savnet!


skrevet av Eva Jønsrud

Matpause i Vollkoia
Matpause i Vollkoia Foto: Oddmund Lunna