Kom deg ut - og gift deg 1. september

Alter og utsikt på Lyngkampen
Alter og utsikt på Lyngkampen Foto: Leif Bjarne Steinbakken

Vårt ferskeste turforslag ble lansert i Hamar Arbeiderblad 1. april. Trodde du det var en aprilspøk kanskje? 

Det var en av våre turledere, Leif Bjarne Steinbakken fra Veldre, som fikk ideen da han leste «Fjell og Vidde» i vinter. "Gifteklar? Gjør det på Hovinkoia», het det i saken om å kunne gifte seg på Hovinkoia som er flyttet til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Leif Bjarne tenkte på en annen variant i vårt eget område - nemlig bryllup ved steinalteret på Lyngkampen! Styret og administrasjonen i HHT ble kontaktet og alle syntes dette var en artig ide og vi er igang med planleggingen og detaljene.

MEN - VI MANGLER BRUDEPAR!

– Vi har et vigslet alter, vi har prest, Katrin Wiegmann (sogneprest i Brumunddal/Veldre), vi har dato, 1. september (Kom deg ut dagen), vi har en strålende tur. Vi mangler bare brudepar, så her er det bare å melde seg på! Turen går fra parkeringsplassen på «Prøva» på Birkebeinervegen fra Sjusjøen til Messelt i Stor-Elvdal. Det går en traktorveg/sti innover mot grensa mellom Stor-Elvdal og Øyer, og målet er Lyngkampen 1187 m.o.h.

– Det er omlag halvannen time inn til Lyngkampen. Hele turen, tur/retur, er på nesten 20 kilometer. Alteret ligger i le på Lyngkampen. Tilbake går vi på en ny sti ned til sjøen «Lyngen», og tilbake til parkeringsplassen på «Prøva», sier turleder Leif Bjarne Steinbakken.

Se turforslag: Lyngkampen fra Prøva på ut.no.

GOD PLASS – TIL ALLE

Steinalteret ble vigslet av Solveig Fiske i 2013, men det var allerede den gang holdt ni såkalte fjellmesser på Lyngkampen.

– Vi har god plass til alle som vil! Seremonien vil jo være i de fineste omgivelser, men vi vil også sørge for at noen håndterer instrumenter, eller et kor, eller begge deler. Og alle vanlige turdeltakere er selvfølgelig velkomne med på tur! 

– Par som er interesserte i friluftsbryllup kan melde seg på direkte til HHTs daglige leder Margrete Ruud Skjeseth.

I tillegg til «Kom deg ut og gift deg» er det som vanlig «Kom deg ut-dagen» på Åkersætra 1. september og det blir også et nytt «Kom deg ut-dagen»-tilbud på Målia.